Brza dijeta za oporavak od praznične trpeze

Konzumaciju određenih namirnica nakon praznika možemo nazvati i postprazničnom brzom dijetom koja je savršena za oporavak od novogodišnjeg prejedanja.

0
752
praznično prejedanje

Bez obzira na činjenicu jeste li gurman i volite li hranu više od svega ili ne, praznici nekako utiču na nas da pojedemo više nego u neko drugo doba godine.

Što zbog tradicije, što zbog zimskih praznika i godišnjih odmora, navikli smo novogodišnje praznike da izjednačavamo s pojedinom kulturom prejedanja i to onih namirnica koje ne jedemo često ili uopšte tokom godine. Najbolji primer za to je vrlo kalorična francuska salata, razna pečenja, kolači i poslastice bogate šećerima, a uz svaki sto uz veće društvo nađu se i mnoge vrste gaziranih pića i sokova prepunih nezdravih sastojaka i velike doze šećera. Čak i ako ne pojedete puno, zasigurno ćete unutar prazničnog druženja primetiti da ste svakako pojeli više nego obično.

Kilogrami koje na taj način skupimo nisu tako opasni kako se naizgled čini jer upravo zbog toga što smo ih tako brzo nakupili, možemo ih se relativno brzo i rešiti. Potrebno je pažnju posvetiti unosu određene skupine namirnica koje svojim antioksidativnim delovanjem utiču na zdravlje našeg organizma, na pročišćavanje toksina koji se nakupljaju u telu i slično.

Konzumaciju određenih namirnica nakon prazničnih dana možemo nazvati i postprazničnom brzom dietom koja je savršena za oporavak od novogodišnjeg prejedanja.

ĐUMBIR I LIMUN
Đumbir je namirnica koja je u poslednje vreme dobila na popularnosti zbog svojih isceljujućih svojstava, a idealan je i u borbi protiv izbacivanja nakupljenih toksina u telu. U kombinaciji s limunom utopljenim u običnu negaziranu vodu, vratiće vas u život i ojačati vaš imunitet.

djumbir dijeta

ZELENI ČAJ
Zeleni čaj je jedan od čarobnih napitaka koji ubrzavaju vaš metabolizam. Sadrži brojna svojstva za jačanje imunološkog sistema.

KEFIR
Kefir je izvrstan probiotik i pomaže kod lečenja raznih bolesti i crevnih tegoba. Redovnom konzumacijom ovog čudesnog napitka ojačaćete imunitet i očistiti svoj organizam od nakupljenih toksina.

LAGANE SUPE
Osim što su zdrave i pune raznih sastojaka idealnih za zdravlje organizma, supama povećavamo i unos tekućine, što je vrlo važna stavka kod čišćenja organizma od toksina jer na taj način omogućujemo štetnim stvarima da se što pre izluče iz organizma.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde