O DA, I TO JE MOGUĆE! Savršeni ajvar za 20 minuta!

Ajvar je omiljeni dodatak jelu tokom jeseni i zime. Nekada je bilo potrebno pripremati ga i po nekoliko dana, ali sada to možete da uradite za samo 20 minuta! Oduševiće vas ovaj sjajni i jednostavni recept!

0
70
recept za ajvar
Foto: Screenshot/Youtube

Brz i jednostavan recept koji vas neće razočarati.

Sastojci:

  • 7 kg paprika;
  • 400 g ulja;
  • 5 kašičica šećera;
  • 3 kašičice soli;
  • Konzervans.

Priprema:

Paprike dan ranije ispecite, ogulite i procedite. Ostavite ih da prenoće i ujutru sameljite.

Na šporetu grejte ulje sve dok ne bude kipuće.

U posudu sa dan ranije ispečenom paprikom dodajte sve sastojke osim konzervansa, prelijte vrelim uljem i poklopite da odstoji dvadeset minuta.

Nakon toga, stavite da se kuva još 20 minuta, a na samom kraju dodajte konzervans.

Gotovi ajvar ulijte u vrele tegle i vežite dok je još vruć.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde