Da li imate neprijatan zadah? Imamo tri sigurna testa kojima ćete to otkriti

Dobar trik za dobar dah, osim čestog pranja zuba, je i često pijenje vode!

0
1140
neprijatan zadah iz usta
Designed by Pressfoto / Freepik

U usnoj duplji su milioni bakterija, a upravo oni su najčešće uzrok lošeg zadaha. Ako ste jedna od četiri osobe koja ima s tim problema, verojatno niste ni svesni jer je to teško da samo otkrijete, piše Femail.

Dr. Harold Katz, osnivač The Breath Company, kaže kako ne postoji način da se rešite lošeg zadaha jednom zauvek. Svako ga može imati, čak i oni koji redovno sprovode higijenu usne duplje.

Dobar trik za dobar dah, osim čestog pranja zuba je i često pijenje vode. Ona ispire usnu šupljinu između pranja zuba i tako sprečava da ostaci hrane koji ostaju na zubima proizvode neugodan miris.

Takođe ako postavite dlan i dunete u njega osetićete svoj zadah. Ukoliko je neugodan trebalo bi da posetite stomatološku ordinaciju.

Ako želite sami da proverite imate li loš zadah, postoje neki trikovi koji vam to mogu otkriti:

Test s pamučnom gazom – Uzmite čistu pamučnu gazu i s njom obrišite površinu jezika. Zatim je pomirišite. Većina bakterija taloži se na jeziku.

Test s dlanom – Poližite dlan i pustite da se osuši 10 sekundi. Nakon toga pomirišite. Ako osećate neugodan miris, imate problem.

Test sa zubnim koncem – Zubnim koncem očistite zadnje zube, a zatim ga pomirišite. Najčešće će se bakterije uhvatiti upravo na zadnjim zubima, teže dostupnijima.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde