Crne kvržice ili tačkice na nogama vam kvare leto? Evo kako da ih se ISTOG MOMENTA rešite! (FOTO)

Leto je vreme kad pokazujemo više kože nego ikad, pa i najmanji problem s kožom može delovati puno gori nego što zaista jeste.

0
1031
crne tačkice na nogama Trendy 1

Mnoge žene se i leti smatraju osuđenima na duge pantalone i haljine kojima skrivaju jedan prilično neugodan problem, takozvane „jagoda noge“ – sitne crne kvržice ili tačkice na nogama nakon depilacije koje izgledaju kao prištići.

Iako se efekt jagode najčešće događa onima koji imaju genetski jače i tamnije dlačice, „Brightside“ piše kako i sami imate uticaj na to hoće li se dosadne tačkice pojaviti.

Evo kako da na POTPUNO PRIRODAN NAČIN posvetlite boju svoje kose! Bez farbe, hidrogena i drugih hemikalija!

Efekat jagode mogu uzrokovati tri stvari: prekomerna proizvodnja keratina koji blokira folikule dlačica, pa nastaju kvržice, folikulitis (upala folikula dlake) koji nastaje zbog infekcije ili urastanje dlačica, pri čemu dlaka ne probija kroz kožu, već raste unutra i tako formira prištiće.

Ako se depilirate brijačem, velike su šanse da ćete imati ovih problema, naročito ako ne menjate brijač često. Stari brijač može uzrokovati iritaciju, a kad se to dogodi, koža oko folikule dlačica potamni i na nogama vam se pojave crne tačkice.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели that skincare plug 🧖🏽‍♀️🔌✨ (@thatskincareplug) дана

Upala folikula je poprilično čest problem i može se manifestovati na razne načine, a jedan od njih je pojava „jagoda nogu“.

Kako da ih se rešite:

1. Brijanje u pravom smeru

Pre brijanja utopite kožu i koristite kremu ili gel za brijanje. Ne zaboravite da isperete brijač nakon svakog poteza i pazite da ga redovito menjate kako biste smanjili mogućnost iritacije. Brijač povlačite u smeru rasta dlačica, što će smanjiti mogućnost pojave tačkica.

2. Napravite piling

Redovni piling uklanja mrtvu kožu, zbog čega nove dlačice lakše rastu. To će sprečiti urastanje dlačica i time smanjiti mogućnost pojave jagoda efekta.

Reci ZBOGOM puderu – Kako da ujednačiš ten korektorom

3. Hidrirajte kožu

Suva koža neće uzrokovati pojavu prištića, ali je puno izloženija infekcijama i upalama. Redovno nanosite neki hranljivi losion ili kremu kako bi vaša koža imala dovoljno vlage.

4. Posetite kozmetički salon

Ako se crnih tačkica ne možete rešiti kod kuće, posavetujte se s kozmetičar(k)om. Mogli biste da razmislite o laserskom uklanjanju dlačica kojim se dlačice uništavaju u folikulu.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde