Kako spavate? „Pogrešno“ spavanje dodaje godine vašem licu

I dok se spavanje čini kao jedna od svakodnevnim telesnih aktivnosti koja je i više nego dobrodošla, može biti presudan faktor starenja kože.

0
813
Spavanje i bore na licu
Foto: FreePik

Jeste li znali kako vaše navike spavanja mogu poništiti sav trud oko nege kože i učinke krema? Dobar noćni odmor je potreban, a uz to je i važna pozicija spavanje.

Prerano starenje se može izbeći ako je uzrokovano konstantnim spavanjem u lošoj poziciji. Bore su snu postoje i mogu biti trajne. Spavanje na licu (ponekada) neće stvoriti trajne bore, ali ako spavate na licu iz noći u noć, iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu… Tada će bore nastale u snu ostati trajno na vašem licu.

Spavanje i bore na licu
Foto: FreePik

Kako biste izbegli pojavu bora u snu najbolji položaj spavanja je spavanje na leđima. Osim dobrobiti za lice, spavanje na leđima je dobro za vašu kičmu. Promena poze spavanja nije laka, ali nije nemoguća, sve je stvar navike.

Treba napomenuti kako spavanje na leđima nije najbolji izbor za osobe koje imaju problema s bolovima u vratu, refluksom kiseline i apnejom u snu. Tako da je sve stvar osobnog izbora i onoga što je za vaše zdravlje najbolje.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde