Koja pesma za prvi ples donosi sreću u braku, a koja najčešće završi razvodom?

Prvi ples jedan od najposebnijih trenutaka svakog venčanja, simbol novog početka, te mladenci pažljivo biraju pesmu uz koju će otplesati svoj prvi ples kao supružnici.

0
1313
Pesme za prvi ples
Foto: FreePik

Mladenci uglavnom biraju pesmu koja za njih imaju posebno značenje i mesto u srcu, no ta pesma ima mnogo veće značenje nego što većina misli, barem ako je suditi prema anketi koju je proveo strani portal OnBuy.

Naime, rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pesme imaju srećne brakove, dok neke pesme, čini se, ne donose bračnu sreću te su brakovi završili razvodom. Cilj ankete bio je upravo to – otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pesme za prvi ples
Foto: FreePik

Pitali su 5544 osobe širom sveta koju su pesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pesama i napravili pripadajuću računicu za bračne statuse.

Najpopularnije pesme

Dobijeni podaci pokazali su da je najpopularnija pesma za prvi ples „Can’t Help Falling In LoveElvisa Prislija sa 10,48 odsto glasova. Anketa je takođe otkrila da je pesma koja najčešće donosi sreću u braku „Can You Feel The Love TonightEltona Džona – 77 odsto onih koji su je izabrali ostalo je u braku. Uopšteno, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Diznijevu pesmu, s više od 70 posto anketiranih parova koji su i dalje zajedno. Pesme koje su donele bračnu sreću takođe su „Isn’t She LovelyStivija Vondera i „The Way You Look Tonight Frenka Sinatre.

Pesma koja je pak završila s najviše razvoda je „Little Things“ grupe One Direction – 75 posto parova koji su izabrali tu pesmu razvelo se. Na nepopularnoj listi nakon One Directiona slede „I’m YoursJasona Mraza i „Chasing Cars“ grupe Snow Patrol.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde