Avokado beleži šesterostruki porast potrošnje. Svaka povećana potrošnja, stvara i potencijalno puno otpada. Agencija za zaštitu okoline procenjuje da hrana čini 22 odsto našeg komunalnog otpada te više hrane odlazi na smetlišta od bilo koje druge vrste otpada.
Kompanija Hidden Gems je počela istraživati šta restorani čine sa košticama avokada te su saznali kako ih svi bacaju, ali ne u kompostne kante jer su pretvrde.
Koštice avokada su pune antioksidansa – više od polovine antioksidansa u avokadu nalazi se u semenu.

Postoji mnoštvo načina kako se koštica avokada može primeniti. Jedan od najjednostavnijih je obična sadnja. Uzgojiti drvo avokada je lako.
Košticu avokada možete ‘pojesti’, tako da ju osušite u rerni na 120 stepeni – dva sata. Sušenjem se kora odvoji, a ostatak se nareže na kockice i sasecka u prah koji možete dodati smoothieju ili jogurtu.
Od koštice avokada se pravi i ulje koje je odlično za pečenje i prženje, a takođe je cenjeno i u kozmetičkoj industriji za negu kože i kose.