Najnoviji Teslin Model Y u prvoj vožnji ostao bez krova

  Stakleni krov sa potpuno novog Modela Y odleteo je na auto-putu nedugo nakon što su novi vlasnici preuzeli automobil. Problemi sa proverom kvaliteta u Tesli do sada su rezultirali manjim nedostacima, a ovo je prvi put da sa automobila otpadne celi jedan ključni deo vozila.

  0
  34
  Tesla Model Y
  Foto: Screenshot/Youtube

  U Tesli, to znamo već duže vreme, postoji pritisak da se automobili što brže sastavljaju i isporučuju kupcima jer od toga zavisi financijska slika kompanije i njena budućnost. U tom užurbanom ritmu sastavljanja i naprezanju proizvodnog sistema preko njegovih objektivnih granica ponekad se događaju i propusti, koji su se do sada iskazivali kroz manje nedostatke na novim automobilima. Međutim, ovonedeljni slučaj iz SAD-a pokazuje kako možda postoje i ozbiljnije “rupe” u procesu provere kvaliteta.

  Jedan je novopečeni vlasnik Teslinog Modela Y ovoga ponedeljka, zajedno sa svojim sinom, novi automobil preuzeo kod zastupnika. Već na prvoj vožnji auto-putem, dok su se vraćali kući s potpuno novim automobilom, njihov Model Y je – neplanirano postao kabriolet!

  Odjednom su, piše sin vlasnika na Redditu, čuli zvuk vetra. Pomislili su da je na vozilu otvoren prozor, a potom su na zaprepaštenje primetili kako je s njega otpao celi stakleni krov i rasuo se negde po auto-putu. Odmah su se vratili u salon u kojem su Teslu preuzeli, te obavestili policiju o mogućem ostatku krova koji se nalazi na cesti. Teslin “kabrio Model Y” u vožnji snimili su i kratki video objavili na Twitteru, pitajući Elona Muska zašto im nije javio da od sada Tesla nudi i kabriolete.

  Zastupnik im je pojasnio kako je brtva staklenog krova imala grešku ili je u fabrici neko jednostavno propustio uopšte je i instalirati. Ponudio im je besplatan popravak vozila, no oni su to odbili i odlučili kupiti novi ispravni automobil, verojatno neke druge marke. Musk im na ovaj tvit nije odgovorio.

  Ostavite odgovor

  Molimo vas unesite vaš komentar!
  Molimo Vas da unesete ime ovde