Šta omiljena boja govori o tvojoj ličnosti?

Psihologija boja otkriva kako određene nijanse predstavljaju različite tipove naših osobina i naše najdominantnije karakterne crte.

0
398
Boje i osobine
Foto: ShutterStock

Za ispitivanje osobina ličnosti najčešće se koristi deset osnovnih boja: crvena, narandžasta, ružičasta, ljubičasta, žuta, crna, smeđa, plava, zelena i bela.

Psihologija osnovnih boja je opšti vodič osobina ličnosti pa se možda nećete poistovetiti sa svim ličnostima koje su navedene za vašu najdražu boju.

Zelena boja predstavlja ravnotežu, nadu i mir. Ako je vaša omiljena boja zelena, obično ste nežni i iskreni, skromni i topli te imate jaku potrebu da budete voljeni.

Plava boja predstavlja mir i nežnost. Ako je vaša omiljena boja plava imate jaku potrebu za unutrašnjim mirom, kreativni ste i skloni maštanju, saosećajni , strpljivi i verni.

Ako je vaša omiljena boja žuta vi ste vedri i optimistični, brižni, topli i pažljivi te imate izražen smisao za humor i bujnu maštu. Uživate u učenju i sticanju novih znanja koja rado delite sa drugima.

Ako je narandžasta vaša omiljena boja, verovatno ste slobodoumni i bezbrižni, a ljudi vas smatraju dobrodušnima i tolerantnima.

Boje i osobine
Foto: ShutterStock

Crvena je jaka boja koja odgovara osobama koje poseduju snažnu energiju kojom zrače, puni su snage, zdravlja i strasti. Skloni akciji i energičnosti, a ponekad i agresivnosti.

Ako je crna vaša omiljena boja, vi ste tajanstveni i staloženi, inteligentni te cenite moć i volite imati kontrolu u životu. Nezavisni ste i posedujete osobine vođe, a drugi vas smatraju pouzdanima i odgovornima.

Ako je smeđa vaša omiljena boja smatrate se dobrim i odanim prijateljem, uopšteno ste iskreni i strpljivi. Živite jednostavan život s jakom potrebom za sigurnošću.

Ako je ružičasta vaša omiljena boja, vi ste topla i pristupačna osoba, romantična i privržena. Takođe ste i šarmantni, dragi i nežni te često potrebe drugim stavljate ispred sopstvenih potreba.

Osobe kojima je ljubičasta omiljena boje cene sklad i mir. Kreativni su i paze na detalje, duhoviti i ponekada autoritativni te ambiciozni i sebi postavljaju visoke ciljeve.

Osobe koje vole belu boju su pozitivne i optimistične, organizovane i sklone donošenju odluka na temelju činjenica, a ne emocija.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde