Časovi klavira – pravi izbor za vaše dete

0
1641

Časovi klavira za decu su najbolji izbor koji možete napraviti za njih. Benefiti koje časovi klavira nose sa sobom su brojni, a muzička radionica Allego će vam u ovom blogu pisati o najznačajnijim.

Ukoliko se pitate kada je pravo da vaše dete počne da pohađa časove klavira, odgovor zavisi od deteta, roditelja i nastavnika. Generalno, za početak uzimanja časova klavira, dete treba pokazati interesovanje za klavir, treba da ima dovoljno pažnje da sedi mirno 10 minuta, i da bude
biti u mogućnosti da sluša i prati uputstva.

Ali možda je najvažnije da roditelj mora biti svestan da će većini dece trebati pomoć oko vežbanja kod kuće.

Časovi klavira pomažu deci u školi

Brojne studije pokazuju da deca koja sviraju klavir ili neki drugi instrument, postiže bolje uspehe na standardnim i testovima kognitivnog razvoja. Postoje i studije koje pokazuju da postižu odlične rezultate u matematici

U jednoj studiji koju je vodio dr. Frances Rauscher (psiholog na Univerzitetu u Viskonsinu na Oshkoshu) i Gordon Shav (fizičar na Kalifornijskom univerzitetu u Irvinu) testirali su predškolce koji su pohađali časove klavira. Otkrili su da su ovi predškolci postigli 34% više uspeha od druge dece u testovima za merenje prostorno-vremenskog razmišljanja, što je funkcija mozga koja se koristi za razumevanje matematike, nauke i inženjerstva.

 

 

Časovi klavira – pomažu u ravoju

Sam položaj koji dete zauzima dok svira klavir, zahteva određenu poziciju. ovo će naterati vaše dete da sedi pravo, što će pomoći u pravilnom formiranju kičme i kičmenih mišića.

Časovi klavira pozitivno deluju i na deteteov mozak, pa bismo ovo mogli istaći kao ključnu prednost.  Dispilinovanim vežbanjem  moždane funkcije bivaju sve jače i povezanije, pa će zato muzičari efikasnije rešavati probleme.  Takođe, klavir će im pomoći da nauče da budu savršeni stratezi, i da razviju neverovatnu moć opažanja.  Mnoge studije su pokazale da muzičari imaju i dobru memoriju.

 

Muzička radionica Allegro

 

Časovi klavira i samopouzdanje

Kada vaše dete od malih nogu nauči da nastupa – njegovo samopouzdanje će biti izgrađeno od malena. Prvo pred svojim roditeljima, a potom će se publika širiti, pa i samopouzdanje vašeg deteta. Samopouzdanje koje izgradi ušeći da svira klavir biće od koristi tokom celog života.

Časovi klavira – emocije i osećanja

Ne postoji bolji način za izražavanje emocija od muzike. Samo dok slušate muziku u vama se bude najskrivenije emocije, zamislite tek kako je onom koji te zvuke proizvodi. Vaše dete će naučiti bolje da izražava svoja osećanja, ali takođe  i da ih čita i tumači kod drugih ljudi.

Gde reči ne vrede, muzika progovara, a mi u muzičkoj radionici Allegro komuniciramo notama i emocijama. Posetite naš sajt www.alegro.rs za sve informacije, a ukoliko imate neke nedoumice -ne oklevajte da nas kontaktirate.

 

Muzička radionica Allegro vam želi srećne praznike, užvajte u muzici, jer muzika je život.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde