Bivši FBI agent vam otkriva sigurne znakove da vas neko ne voli

Više niko neće moći da vas laže. Ovo su suptilni znakovi koji otkrivaju da vas neko ne voli...

0
820

Stručnjak za govor tela nabraja ponašanja koja, uz svu pristojnost, otkrivaju da neko ne može da vas podnese.

Ako ste ikad imali osećaj da vas neko baš i ne voli, ali niste bili sigurni u svoje sumnje, analizirajte njegov govor tela. On često govori mnogo glasnije od reči.

Prema rečima bivšeg agenta FBI-a Joea Navarra, koji je stručnjak upravo za takvu neverbalnu komunikaciju i autor je knjige ‘The Dictionary of Body Language’ uvek postoje jednostavni tragovi koje bi trebalo da potražite kako bi potvrdili da nekome niste dragi.

Prvi znak pojavljuje se u očima i potpuno je nesvestan. „Naše se zenice skupe kad vidimo nešto što nam se ne sviđa i rašire se kad vidimo nešto lepo“, kazao je Navarro za The Independent. „Nemamo kontrolu nad tim, čak i bebe to rade.“

Ipak, oči nisu jedine ‘izdajice’ po pitanju sviđanja i ne sviđanja, iako su one deo nad kojim nemamo apsolutno nikakvu kontrolu. I naša stopala otkrivaju negativna osećanja. „Retko kontrolišemo svoja stopala, kad vidimo nekoga s kim smo imali problema, pristojno ga gledamo, ali naša stopala će se instinktivno okrenuti u smeru od njega“, kazao je stručnjak.

Ako nečije oči i stopala ne govore dovoljno, postoje i drugi tragovi koji mogu ukazati da postoji neki problem između vas i te druge osobe. „Stiskanje usana, premeštanje čeljusti, jezik u obrazu i dodirivanje vrata, pogotovo na njegovom početku. Sve su to znakovi da nešto možda nije u redu“, kazao je on.

Zanimljivo da gest koji će mnogi protumačiti kao zatvoreno ponašanje – prekrštenw ruke na prsima, zapravo je samo utešno ponašanje i ne bi ga trebalo tumačiti kao negativno.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde