TikTok modni trendovi: Šta popularni influenseri nose ovih dana

Činjenica je da je uticaj društvenih mreža danas snažniji no ikada, budući da je ovaj novi način komunikacije postao gotovo osnova socijalizacije. U tom smislu se u poslednje vreme najviše ističe TikTok, mreža koja je pronašla savršenu formulu za odgovor na društvene potrebe generacije Z kratkim klipovima, koji svojom prirodom obiluju sadržajem.

0
781
tik tok trendovi 2021

U okviru interesantnih plesnih performansa i kreativnih video kolaža influenseri širom sveta nude duhovite fitness i lifestyle savete svojim pratiocima, a najviše pažnje se posvećuje fashion izborima. U želji da budemo u toku sa aktuelnim modnim trendovima, odgovaramo na pitanje koja modna rešenja nude TikTok influenseri.

tik tok trendovi 2021

Oversized duksevi u bezbroj kombinacija

Društvene mreže poslednjih sezona predstavljaju predimenzionirane dukseve kao apsolutni street style hit, a ove godine oni doživljavaju vrhunac popularnosti. Čini se da su mogućnosti uklapanja ovakvih komada bezbrojne, te ih jednako viđamo kombinovane sa klasičnim farmerkama, mini-suknjama i kratkim šorcevima. Oversized duksevi se ističu i kao jedan od glasova body neutrality pokreta u kombinaciji sa gotovo jednako širokim donjim delovima trenerki.

tik tok trendovi 2021Reinkarnacija trenerki u kompletu

U vezi sa pomenutim body neutrality pokretom možemo istaći još jedno modno rešenje, koje je nakon perioda popularnosti krajem prošlog i početkom ovog veka potpuno zaboravljeno. Trenerke u kompletu dobijaju novu šansu na modnoj sceni i postaju jedan od top trendova na mrežama. TikTok se naročito obradovao ovom trendu, koji odgovara prirodi sadržaja koji se ovde nude. Kombinacije sa oversized kaputima i kačketima se ispostavljaju kao najuspešnije, ali ćemo njih pre videti na Instagramu no na TikToku. Time biva zaokružena čitava ideja o funkcionalnosti odeće kao imperativu protekle i ove sezone.

tik tok trendovi 2021Kačket kao it modni dodatak

U duhu ležernosti koja preovladava među aktuelnim trendovima, influenserima na TikToku i Instagramu su najčešći izbor kul kape ili kačketi kao modni dodatak. Kačket je najrelevantniji aksesoar ove sezone, koji više ne pripada isključivo domenu sportske garderobe. Influenseri predstavljaju kačket sa komadima koje uglavnom svrstavamo među elegantnije, a u kombinaciji sa pomenutim oversized komadima i kaputima zadovoljavaju sve zahteve novog street style talasa.

tik tok trendovi 2021Interesantni tie-dye komadi

Trend koji je nastao šezdesetih godina, a naročitu popularnost stekao u poslednjoj deceniji prošlog veka je takozvani tie-dye postupak bojenja, odnosno skidanja boje sa odeće. TikTok influenseri su ga rado prigrlili ove godine i čini se da je publika sjajno reagovala na kratke DIY-snimke upotpunjene zanimljivim efektima koje TikTok nudi.

tik tok trendovi 2021Ne zaboravimo jeans

Svaku sezonu prate određeni it modeli farmerki, pa tako ove godine široki ili retro modeli sa visokim strukom zauzimaju vodeću poziciju. TikTok influenseri ne odolevaju jeans-u, a uz široke i klasične farmerice neretko u njihovim postovima viđamo i iscepane modele.

Streetwear kao baza

tik tok trendovi 2021Obuća je ono što konačno određuje odevnu kombinaciju kao ležernu i urbanu, što su dva lajtmotiva TikTok modnih trendova. TikTok influensere odlikuju pokreti, boje i street style, a obuća koja se sa ovim pojmovima može povezati je obuća koju će oni birati. Govorimo na prvom mestu o patikama, koje su stilom najbliže modnim trendovima devedesetih godina. S jedne strane retro, a sa druge strane glomazne i jarkih boja, patike daju naročitu trendi notu svakoj kombinaciji.

Smeli aksesoari i šljokice

tik tok trendovi 2021Pojedini komadi prekriveni šljokicama i aksesoari visokog sjaja doprinose željenom efektu mnogih TikTok objava i influenseri ih rado uključuju u svoje outfite. Ovo su detalji koji odskaču od casual stila koji ova sezona preuzima od prethodne. U duhu uspešnog uklapanja naizgled neuklopivog, ove godine možemo dopustiti sebi da po ugledu na influensere uključimo poneki svetlucavi detalj u odevne kombinacije.

Anti-trend kao trend

tik tok trendovi 2021Odstupanje od aktuelnosti možemo tumačiti kao određenu vrstu bunta, ali ipak je radije označavamo kao otvorenost modne scene prema drugačijim idejama. Nailazimo na komade koji nisu nužno out, ali ne beleže prisustvo na modnoj sceni.  Eventualno ukrašavajući pojedine neupečatljive komade garderobe aksesoarima ili interesantnom obućom, čak i influenseri imaju tendenciju da povremeno iskoče iz uobičajene trke za trendovima.

Modni influenseri su zanimljiva pojava savremenog doba, koja u osnovi pomaže pri obrazovanju modne svesti pojedinaca i olakšava praćenje toka aktuelnosti. Ovaj fenomen se može posmatrati u pozitivnom kontekstu ukoliko je njihov uticaj umeren. Pri obrazovanju modnog stila svakoga od nas na prvom mestu bi trebalo da stoji naš lični ukus i kreativnost. Oslonimo se na sopstveni osećaj za lepo, a influenseri nam mogu pomoći da proširimo vidike u težnji ka sjajnim interesantnim kombinacijama.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde