Switch je trenutno peta najprodavanija kućna konzola iz Nintenda

U najnovijem finansijskom izveštaju kompanije Nintendo, Switch je prodajom premašio GameCube konzolu, potvrdila je ta japanska kompanija.

0
430
Nintendo Switch konzola
Photo: Promo

Kako je prikazao poslednji finansijski izveštaj kompanije Ninetendo, Switch konzola je do 30. septembra 2018. godine prodata u ukupno 22,86 miliona primeraka. U prvih šest meseci prodato je više od pet miliona konzola, što je za 3,7% više nego u istom razdoblju prošle godine. Ovi podaci ukazuju na ponovno odlično poslovanje Nintenda.

Ovim rezultatom Switch je nadmašio GameCube konzolu koja tokom svog postojanja bila prodata u 21,74 miliona primeraka. Na taj način Switch je postao peta najprodavanija kućna konzola iz Nintenda. Ispred nje su sada samo Wii, NES, SNES i N64.

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

Kada je počela da se prodaje Switch konzola nije davala naznake da će nadmašiti uspeh Wii konzole koja je bila prodata u ukupno 101,63 miliona primeraka. Međutim sada je sasvim sigurno da će za godinu ili dve prestići Nintendo 64 koji je prodat u 32,93 miliona primeraka. Do kraja svog životnog veka Switch bi po nekoj teoriji mogao da dogura i do titule druge najprodavanije Nintendo konzole, pogotovo ako ova kompanija u budućnosti lansira nove modele svoje hibridne konzole.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde