Nekada prijateljstva prerastu u najveće ljubavi – Naša Ana pomaže A. da se približi drugu

0
112
Ljubav prema drugu prijatelju

Već duže vreme mi se sviđa drug. Verovatno sam se sviđala i ja njemu, pozvao me je nekoliko puta da izađemo i udvarao mi se. Čak me iznenadio i za 8.mart.

Međutim odjednom je izgubio interesovanje, na zaobilazne načine sam pokušavala da mu dam doznanja da se sviđa i on meni, ali on ne reaguje na to. U poslednje vreme se jako distancirao od mene i često se vređa.

Kad me sretne samu tad pričamo normalno i on se tad ponaša kao nekad, a kad ga sretnem s društvom onda je hladan. Inače sam osoba koja ne voli da se javlja prva porukama, ostavljam da to uradi muška strana i da se potrudi tako da sam se javila svega nekoliko puta, a čula sam da je govorio kako sam ja bezobrazna, kako nikad neću da se setim da pustim poruku i da se ja zezam s njim. Njegov brat koji mi je prijatelj takođe stalno mi samoinicijativno govori kako ja trebam da uradim nešto, kako on vidi da postoji neka hemija između nas, pričao mi je kako ga zaticao noću da gleda moje slike i kako ništa ne želi da mu kaže kad ga pita za mene i našu situaciju nego samo okrene temu još drugih situacija.

Mene to njegovo ponašanje povređuje baš u poslednje vreme i polako gubim samopouzdanje i padam u depresivno stanje. Ima li pomoći?

_______________________________________________

Poštovana A.,

Možda ste predugo čekali da mu uzvratite osećanja, ali ne mora da znači da je kasno da sada to uradite…  Nemojte robovati predrasudama, ovo je moderno vreme i sasvim je u redu da se prvi javite muškarcu. To nije neznanac, već osoba koju poznajete i verovatno mu se i dopadate.

Možda posle sumnje da ne gajite ista osećanja prema njemu, to bude okidač koji će mu ponovo dati vetar u leđa da Vam priđe ili uradi nešto da Vas osvoji.

Ukoliko samo čekate da on sve uradi, možete ostaviti utisak nezainteresovanosti za njega i time mu oduzeti volju da preduzme nešto. Ako već imate podršku i informacije da i on ima emocije prema Vama nemojte traćiti vreme na čekanje i taktike. Javite se, pokažite da Vam je stalo, dajte mu znak da Vam je stalo i da se ne boji da Vas neće osvojiti.

Nadam se da će Vam moji saveti značiti i želim Vam svu sreću.

Vaša Sana ♡

sana psiholosko savetovanje

Ana Stamenić, klinički psiholog

+ 381 66 13 02 15

Terazije 14, Beograd

ww.psiholoskosavetovanje.rs

Rubrika Draga Sano pomaže vam da na vaše životne probleme odgovore dobijete od kliničkog psihologa Ane Stamenić koja redovno pomaže naših čitaocima. Više o ovoj rubrici i kako da nam pošaljete vaš problem možete pročitati ovde.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde