Stiže Mad Box: PlayStation i Xbox dobijaju jaku konkurenciju?

AKO JE verovati izvršnom direktoru kompanije Slightly Mad Studios Ianu Bellu, započeo je rad na novoj konzoli koja bi trebala biti konkurencija glavnim njuškama na sceni - Sonyju, Microsoftu i Nintendu.

0
246

0Iako je to u trenutnom stanju na sceni zapravo jako teško zamisliti, Bell je uveren da bi Mad Box (kako je uređaj nazvao u objavi na Twitteru) mogao biti upravo ono što deo gamera traži.

U razgovoru s novinarima Variety-ja, Bell je otkrio da bi se konzola trebala pojaviti u naredne tri godine i da će podržavati 120 FPS-a u VR igrama: „Podržavaće većinu VR sadržaja, ali i onih koji se tek trebaju pojaviti na tržištu jer specifikacije će biti jednake najbržem PC-ju koji će se pojaviti za dve godine.“

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

Dodao je i da pregovaraju s velikim proizvođačima komponenti te da imaju dizajn koji je više-manje osmišljen.

Naravno, priča o specifikacijama zanimljiva je tek manjem delu igrača, a to je vrlo jasno dokazao i Sony čija pozicija na tržištu nije ugrožena činjenicom da je njihov PS Pro u mnogočemu slabiji od najnovije Microsoftove konzole. Ono što je oduvek presuđivalo uspjehu bile su i ostale ekskluzive koje su Sonyju i omogućile prevlast u „konzolaškom ratu“.

Bell se osvrnuo i na igre te napisao: „Smatramo da ekskluzive deluju isključujuće, ali uzmemo li u obzir činjenicu da radimo na platformi namijenjenoj svim razvojnim timovima, izbor će biti na njima. Trenutno nemamo nameru plaćati razvojnim timovima da isključuju ostale proizvođače hardvera. Industrija se s vremenom previše počela oslanjati na monopol ili mikro-oligopol.“

Iako stoji sve što Bell govori, realno gledajući, vrlo je teško zamisliti tržište na kojem postoji mesto za još jednog velikog igrača. Tim više što se radi o jako skupom sportu i nečemu što su pokušavale mnoge kompanije čiji je uticaj daleko veći od Slightly Mad-a. Ne zaboravimo, Nintendo, Microsoft i Sony svoj brend grade godinama. S druge strane, Nintendo je starosedilac u igri, ali debelo kaska za „mlađom“ konkurencijom pa nije isključena ni mogućnost da postoji mesto za novog igrača.

U isto vrijeme, treba imati na umu i razvoj tehnologije, ali i činjenicu da klasična konzola definitivno neće biti sledeća „velika stvar“ u svetu videoigara.

Bilo kako bilo, Bell je najavio da će nove detalje o Mad Boxu obznaniti za četiri do šest nedelja pa ćemo imati bolji uvid u to što su naumili.

Ono što zanima kupce svakako je i cena. Mad Box planira svetsku distribuciju i bit će u istom cenovnom rangu s nadolazećim konzolama: „Imamo više investitora koji već nude potrebna sredstva kako bismo što pre završili naš proizvod, ali još uvek razmatramo najbolje ponude.“

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde