Ne zaboravite da i dekolte traži negu i pažnju i to na poseban način

Najčešći uzroci oštećenja kože u području dekoltea su nepravilna i neredovna nega i oštećenja od preteranom izlaganju suncu!

0
1078
Dekolte nega
Photo: Pixabay.com

Koža vrata i dekoltea odaje godine, jer su ti delovi vrlo osetljivi, ali pravilnom negom možete da usporite prve znake starenja poput bora i suve kože.

Starenje kože na ovim delovima tela počinje oko 30. godine, a sa vremenom se menja i boja tena, pojavljuju se tzv. pigmentacijske mrlje zbog neravnoteže melanina u koži ali i zbog sunčanja. Na sredini vrata se pojavljuju bore, ali i podbradak. Zato se uvek, kada nanosite kremu na lice, setite vrata i dekoltea kojima odgovaraju preparati koji sadrže slez, listove breze, crvenu detelinu i ulja makadamije i argana.

Delotvorne su i krema sa kolagenom, peptidima, hranljivim sastojcima, ali najvažnija je hidratacija. Ako nemate pri ruci kremu za dekolte, dobro će doći i neka lagana hidratantna krema koju svakodnevno treba da nanosite laganim pokretima.

Delovi oko vrata i dekoltea su osetljivi, jer su ispod njih grudni mišići, tako da i svakodnevne vežbe doprinose mladolikosti tog područja. Pokreti mazanja treba da budu nežni, nagore, a dobro je i tapkanje, posebno za dekolte. Kada počnu vrućine i sunčanje, dekolte i vrat obavezno zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde