6 navika koje će doprineti da vaša koža izgleda negovano

0
491
clean-face-ciscenje-lica

Žene sa glatkom, sjajnom kožom nisu baš tolike srećnice. Iako je majka priroda prema njima bila blagonaklona, one se pridržavaju ovih 6 navika, kako bi svoju kožu održale mekom i negovanom. U narednom blogu otkrivamo vam njihove tajne.

1. Očistite kožu nežno, jednom dnevno

Ukoliko ne pribadate grupi ljudi koji imaju masnu kožu, dovoljno je da operete lice uveče kremastim sredstvom za umivanje i mlakom vodom. Pritom, morate dati malo vremena da deluje. Nanesite ga na lice i ostavite da deluje nekoliko sekundi, kako bi razbio svu šminku, prljavštinu i ulje. Ujutru je dovoljno umiti se mlakom vodom. Ukoliko imate masnu kožu, sredstvo za umivanje lica koristite ujutru i uveče, zbog širokih pora koje luče previše sebuma.

ciscenje-lica

2. Obavezno nanesite kremu za zaštitu od sunca

Da biste zaštitili lice nije dovoljno samo da nosite sunčane naočare, za maladalački i svež izgled neophodno je da svakog jutra nanesete hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom 30. Ako pak pripadate grupi srećnica sa normalnim tipom kože, postupak je neophodno ponoviti nekoliko puta u toku dana, jer  krema deluje svega nekiliko sati.

3. Koristite retinoidne kreme svako veče

Redovnom upotrebom ovih mazalica, postići ćete efekat sjajne i glatke kože. Retinoidi su derivati vitamina A za koje je dokazano da podstiču kolagen, koji usporava nastanak bora i ubrazava proces regeneracije ćelija. Pošto retinoidi mogu izazvati male iritacije na početku, preporučljivo je primenjivati ga uz nežni i vlažni kondenzator.

4. Konzumirajte losos i mnogo antioksidanata

Visok sadržaj omega-3 kiselina u lososovom mesu pomaže hidrataciji kože iznutra i smanjuje upale koje mogu izazvati crvenilo kože. Pića bogata antioksidantima, kao što su borovnica, zeleni čaj i kafa pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti ćelijske strukture kože.

5. Trenirajte

Vežbanje ubrzava cirkulaciju i kapacitet kiseonika, pa samim tim, redovna fizička aktivnost poboljšava izgled vaše kože.

Koža sadrži endorfinske receptore, što može objasniti pozitivan uticaj aerobnih vežbi.

6. Spavajte najmanje 7 sati

Kortizol, hormon stresa, pospešuje staranje kože i može izazvati akne. Spavanje smanjuje nivo kortizola u vašem telu. Dakle, to je jednostavna jednačina: SAN = mlađa, čistija koža

beauty'sleep

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde