Šta je Myobrace sistem?

Myobrace predstavlja sistem od niza intra-oralnih aparata koji su dizajnirani tako da ispravljaju zube bez proteze, tj. bez bravica, na potpuno prirodan način.

0
624
Myobrace

Myobrace predstavlja inovativnu metodu sprečavanja i rešavanja ortodontskih problema.

Malokluzija je veliki problem, posebno kod mlađe populacije. Istraživanja pokazuju da se oko 85 odsto dece u Srbiji suočava se nekim stepenom nepravilno postavljenih zuba. Iako genetika igra važnu ulogu u tome, ne treba zanemariti činjenicu da i loše životne navike dovode do ovog problema. Sisanje prsta, disanje na usta, upotreba cucle varalice, konzumiranje velike količine tečne hrane, nepravilno gutanje prilikom koga dete gura jezik napred, između zuba – samo su neke od njih koje dovode do disfunkcije mišića i okolnih mekih tkiva što za posledicu ima loš zagrižaj.

Nepravilnosti u položaju zuba mogu se uočiti veoma rano u detinjstvu, već u 3. godini. Međutim, mnogi roditelji se odlučuju da sačekaju da mlečni zubi kod dece budu potpuno zamenjeni stalnim da bi započeli sa ortodontskom terapijom, koja se tada obično zasniva na nošenju fiksne proteze. Odlaganje rešavanja problema može da dovede do oštećenja koja utiču ne samo na zube, već i na celokupno zdravlje.

Imajući ovo u vidu u novom blogu vam skreće pažnju na Myobrace sistem.

Šta je Myobrace sistem?

Myobrace predstavlja sistem od niza intra-oralnih aparata koji su dizajnirani tako da ispravljaju zube bez proteze, tj. bez bravica, na potpuno prirodan način. Ujedno, otklanjaju loše navike koje su dovele do problema. Upravo je ovo glavna razlika u odnosu na ostale ortodontske aparate.

MyobraceZahvaljujući jedinstvenoj tehnici blage sile deluju na zbijene zube, stvarajući širu vilicu. Na taj način ne samo da se vrši ispravljanje zuba, već se poboljšava i izgled i razvoj lica. Takođe, omogućavaju da jezik nauči kako da bude na pravilnoj poziciji, te poboljšavaju funkciju gutanja i stimulišu disanje na nos.

Prednosti upotrebe Myobrace aparata

S obzirom na dvostruko delovanje, Myobrace sistem utiče na celokupno zdravlje, donoseći lakše žvakanje hrane, kvalitetan san, pa i bolju koncentraciju.

Pored benefita po zdravlje, imaju prednosti i u pogledu dizajna. Aparati su lagani i veoma komforni za nošenje, te ih deca brzo prihvataju.

Za razliku od fiksne proteze ne zahtevaju stalno nošenje. Ovi ortodontski aparati se nose u toku noći i jedan do sva sata danju, što je znatno kraće nego 16-časovno dnevno nošenje mobilne proteze. Da bi rezultati bili maksimalni nošenje aparata se kombinuje sa određenim vežbicama jezika i usana. One imaju za cilj povećanje tonusa orofacijalne muskulature i poboljšanje funkcije disanja, žvakanja i gutanja.

Još jedna prednost jeste period primene. Naime, terapija sa Myobrace sistemom može započeti već u 3. godini, a idealne rezultate daje do 15. godine.

Primena ovog sistema

U prvoj fazi Myobrace vrši otklanjanje loših navika, tako da dete počinje da diše na nos, jezik drži u pravilnom položaju, a usne sakupljenje prilikom jela. Time se stvaraju pogodni uslovi za pravilan razvoj vilice. Samim tim će i zubi u nizu moći da zauzmu pravilan položaj.

U drugoj fazi dolazi do razvoja zubnog niza. Odnosno, širenja gornje vilice kako bi se postigao dovoljan prostor za zube i jezik. Dok je treća faza poravnavanje zubnog niza.

MyobracePoslednja faza je period retencije koji podrazumeva očuvanje postignutih rezultata.

Obezbedite pravilan oralni razvoj svom detetu, posetite na vreme stomatologa.