Kako štedeti u plemenitim metalima?

Štednja u plemenitim metalima sa sobom donosi brojne prednosti. Ovo je naročito tačno u situacijama kada se svet suočava sa visokom inflacijom, porastom cena na globalnom nivou i propadanjem novca. Štednja u novcu više nije opcija.

0
256
Kako stedeti u plemenitim metalima

Da li i vas zanima odgovor na pitanje kako štedeti u plemenitim metalima? Ukoliko je vaš odgovor DA, na pravom ste mestu.

Štednja u plemenitim metalima sa sobom donosi brojne prednosti. Ovo je naročito tačno u situacijama kada se svet suočava sa visokom inflacijom, porastom cena na globalnom nivou i propadanjem novca. Štednja u novcu više nije opcija.

Ono što je naročito važno kada je štednja u plemenitim metalima u pitanju jeste da ona predstavlja sigurnost u veoma nesigurnim vremenima. Kada uporedimo čuvanje novca kod kuće, u ličnom sefu ili na računu u banci, štednja u zlatu, srebru, platini ili nekom drugom plemenitom metalu daleko je stabilnija.

Investiranje u plemenite metale čini se kao savršeno rešenje da svoj slobodni kapital zaštitite i očuvate. Kupovinom plemenitih metala vaš novac pretvarate u nešto stabilno i međunarodno prihvaćeno, što ima tendenciju rasta u finansijski stabilnim vremenima.

S obzirom na to da plemeniti metali zaista predstavljaju investiciju sa minimalnim rizicima, sada je pravi trenutak da svoj slobodni kapital uložite u zlato, srebro ili neki drugi investicioni metal.

Zašto je tako, koje su prednosti štednje i kako štedeti u plemenitim metalima otkrivamo vam u narednim redovima.

Zašto štedeti u plemenitim metalima?

Investiranje u plemenite metale, kao i štednja u istim, a naročito u čistom zlatu, zaista sa sobom ne donosi nikakve rizike.

Kako stedeti u plemenitim metalimaKupovinom zlatnih pločica ili novčića zapravo osiguravate finansijsku budućnost vaše porodice i potomaka. U vremenima kada se svet suočava sa krizom uzrokovanom situacijom u Ukrajini, sigurnost je od neprikosnovene važnosti. S obzirom na sigurnost koju zlato nudi, ono je bilo i ostalo broj jedan kada je kupovina plemenitih metala u pitanju. Zatim, najnoviji i poslednje otkriveni plemeniti metal, osmijum, a onda i srebro i platina. Svaki plemeniti metal na svoj način može uticati na to da se osećate, ali i da budete sigurni, tokom perioda visoke inflacije.

Još jedna od prednosti štednje u plemenitim metalima jeste mogućnost njihove zamene za novac u svakom trenutku. Gde god se u svetu nalazili, svoje investiciono zlato možete zameniti za novac.

Ukoliko se odlučite za štednju u zlatu, ne zaboravite da na ovaj plemeniti metal ne plaćate porez na dodatu vrednost, odnosno PDV. Ovo je dodatni razlog da svoju postojeću ušteđevinu ili slobodni kapital pretvorite u zlato.

Kako štedeti u plemenitim metalima – Koliko novca pretvoriti u investicione metale?

Mnogi ljudi će pored odgovora na pitanje kako štedeti u plemenitim metalima, tražiti i odgovor na pitanje koliko novca odvojiti u ove svrhe.

Činjenica je da bi trebalo odvojiti onoliko kapitala koliko ste u datom trenutku spremni da to učinite. Prema tome, univerzalnog odgovora na ovo pitanje nema.

Ipak, stručnjaci u oblasti investiranja u plemenite metale reći će vam da je za uspešnu štednju neophodno odvojiti barem 40% slobodnog kapitala. Na taj način, ne oštećujete vaš budžet u prevelikoj meri i ostajete u svojoj ’’sigurnoj zoni’’. Za apsolutne početnike u investiranju u zlato ili druge plemenite metale, ovo je veoma važno.

Najbolje rešenje jeste početi sa zlatnim pločicama manje gramaže. Za početnike, dovoljna je kupovina zlatnih pločica od 2, 5 ili 10 grama. Ukoliko već imate iskustva, na raspolaganju su vam pločice većih ili srednjih gramaža ili zlatni novčići, kao što su Franc Jozef ili Wiener Philharmoniker dukati.

Gde kupiti plemenite metale?

Kupovina plemenitih metala u Srbiji nije komplikovana procedura.

Kompanija Insignitus GOLD može biti vaš najbolji partner u štednji u zlatu, srebru, osmijumu ili drugim plemenitim metalima.

Kupovina i prodaja plemenitih metala obavlja se u prostorijama ove kompanije ili putem interneta – web shop-a.

Kako stedeti u plemenitim metalimaZlatne ili srebrne pločice možete kupiti u različitim težinama – od 1 grama do 1 kilograma. Na raspolaganju su vam i paladijum pločice, kao i platinasti dukati.

Za više informacija kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.