Unboxing Red Dead Redemption 2: Napokon smo ulovili odmetnike

Red Dear Redemption 2 nam dolazi u pakovanju sa fantastičnim omotom koji liči na postere nekadašnjih western blokbastera. Pročitajte zašto smo oduševljeni mapom koju smo vam detaljno opisali, zašto je na drugom disku ženski lik i zašto je po nama flajer sa kodom za PlayStation Store veliki promašaj!

0
1706
Red Dead Redemption 2 unboxing srbija video igra
Photo: Trendy portal

I napokon je taj dugo očekivani 26. oktobar došao. Ne moram da vam pričam kako sam prospavao noć ili bolje rečeno kako nisam. Podsetio sam se na dane kada sam bio dete a znam da sutra čekam dugo očekivani poklon. Zamišljao, vrteo se po krevetu, maštao…e baš taj osećaj.

Red Dead Redemption 2 je video igra koja je već dugo prisutna u mojoj glavi još davno kada je Rockstar Games objavio da počinju da rade na njoj (davno to beše). Pa onda šuškanja ovakva je, onakva, ima ovo, ono, dolazi na dva diska…Totalna konfuzija.

Trajleri koji su izlazili su u meni samo još više rasplamsavali želju da ovu igru što pre odigram. A za trajlere jedino što možemo i reći su bukvalno kao jedan dobar western da gledamo. Kada smo kod westerna ljubitelji ovog žanra znaju koliko su važni čelični živci koje priznajem kako se bližio 26. oktobar tako sam ih polako gubio.

Omot koji nas je osvojio na prvi pogled

Već sam znao šta je unutra i šta da očekujem ali sam otpakovao kutiju brzinom svetlosti. Jednostavno nisam mogao da izdržim. Kao i za svaku igricu PS4 kutija je fantastično napravljena sa glatkim ivicama i sa odličnim sistemom za zatvaranje. Da li se meni čini ili je ovaj sistem jači od ostalih kutija ali se definitvno bolje zatvara. Koliko je to važno dovoljno je da se prisetimo svi onog odvratnog zvuka kada disk ispada iz kutije koja nije dobro zatvorena i pada na parket. Tih 5-6 sekundi kada se pitamo da li je disk oštećen su jako jako dugi. Zato za ambalažu ocena 5!

Red Dead Redemption 2 unboxing srbija video igra
Photo: Trendy portal

Sam omot je fantastično odštampan i grafički doveden do savršenstva. Oni malo stariji koji se sećaju western filmova dobro pamte ovakve postere koji su krasili bioskopske ulaze i najavljivali filmove poput: „Za šaku dolara“ „Dobar loš zao“ „U 3:10 za Yumu“ „Rio Bravo“ i ostale u tadašnje vreme blokbastere sa čuvenim Clint Eastwoodom u glavnoj ulozi i muzikom slavnog Ennio Morriconea.

Zadnja strana omota je prepuna informacija a jedna od njih koja je istaknuta u prvom planu je da Red Dead Redemption 2 dolazi online uskoro! To znači dali ste za igricu 8.999 rsd i sada čekajte da saspete olovo u nekog od belosvetkih plaćenika na mreži! Ali neka. Vredi. Čekaćemo a onda ćemo im pokazati kako se puca. Na zadnjoj strani omota tu su još informacije da dolazi na dva diska, da je za jednog igrača, u HD-u i da vam treba minimum 105 gb prostora na disku. Standardno Dolby Digital i gomila sitnih slova na donjoj polovini koju i pored dobre volje nisam uspeo da pročitam. A realno koga i zanimaju. Verovatno pišu da ni jedan pravi kauboj nije ubijen dok se ova igrica stvarala. O meksikancima i indijancima ni reči.

Zbog fantastičnog naslova omota ocena 5!

Unboxing Red Dead Redemption 2: Šta dobijamo u toj magičnoj plavoj kutiji?

Red Dead Redemption 2 unboxing srbija video igra
Photo: Trendy portal

Kada otvorimo kutiju u prvi plan nam upada crvena boja (možda su je odabrali jer ću pesak prerije naptopiti krvlju onima koji će poslednju stvar koju će videti u životu biti cev mog kolta) i prelepo dizajniran prvi disk. Prvi disk u Red Dead Redemption 2 nosi naziv „data disc“ i na njemu su podaci i one se prvo instalira. Urađen je u stilu stripa i stvarno jednostavo tera vas da ga ubacite u svoju konzolu. Na levoj strani je flajer na čijoj je pozadini kôd koji treba da unesete na PlayStation Store kako bi dobili Ratnog konja i Odmetnički set za preživljavanje (jasno mi je za set, ali zar nam u početku daju neku ragu samo što nije krepala??). Mislim stvarno „War horse“. Pa nije ovo Ahil i Trojanski konj!! Znate u Americi postoji konj koji se zove Mustang. To je jedna jako i brza životinja, koju su Španci doneli u Ameriku, i koja je na svojim plećima i iznela osvajanje Divljeg zapada i obiležila jedno jedinstveno i fascinantno razdoblje u američkoj istoriji. Pa zar nije taj War horse mogao da se zove Mustang ili Outlaw Mustang! Kako god stomak me je zaboleo ali čim sam iz ruku izbacio taj flajer pred očima mi se prikazao raj u vidu prave western mape!

Ocena Data diska i flajera: 4 (zbog tog War horse ubogog imena)

Unboxing Red Dead Redemption 2: Mapa

Red Dead Redemption 2 unboxing srbija video igra
Photo: Trendy portal

Kada sam krenuo da je raspakujem nikad kraja. Otvori jedan, drugi, treći deo…postaje sve veća i veća. Jedva je otvorih ali onda sam raširio osmeh preko celog lica. Mnoštvo terena, brda, šuma, reka, potoka, maglovitih močvara, prašnjavih pustinja, snežnih vrhova i naravno živahnih gradova. Čak ima i nekoliko iznenađenja za koje nisam očekivao da ću ih viditi.

Red Dead Redemption 2 unboxing mapa srbija
Photo: Trendy portal

Putovanje se započinje u The Grizzlies, snežnim planinama na severu karte. Ovde je naravno jako hladno, pa naš junak Arthur će morati da nosi zimski kaput i održava sebe i konja dobro uhranjenim da bi pregurao smetove snega i zaleđene šumovite predele.

Dole na dnu planine je Valentine, prvi grad koji ćete posetiti, u kojem ima prodavnica oružja, salon, mesara i naravno šerifova kancelarija. U ovom gradu ćete naučiti svoje osnovne veštine i dobiti prve zadatke u Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 unboxing mapa vallentine grad
Photo: Trendy portal

Dalje na severu, istočna strana mape je gusto naseljena gradovima poput Annesburga i Van Horna na samoj obali. Van Horn je trgovinski centar, tako da je bogat izbor ako imate puno novca. Takođe tu je Fort Wallace koji je centralno na mapi. Pokušajte da zaobiđete to mesto osim ako priča ne zahteva tako od vas jer je puna naoružanih probisveta i odlično je utvrđen.

Red Dead Redemption 2 unboxing mapa annensburg
Photo: Trendy portal

Na jugozapadu zemlje nalaze se dve veoma značajne lokacije. Čućete puno priče o Blackwateru od Arthura i ostatka bande Van Der Linde, i to je glavna tačka tokom većine igre. Mnogo dalje na jugozapadu je Armadillo, koji ste zapamtili iz prvog dela Red Dead Redemption. Na samom jugu je grad Rhodes, gde ćete se lepo zabaviti u lokalnom salonu (namig).

Red Dead Redemption 2 unboxing mapa srbija Armadillo
Photo: Trendy portal

Na jugoistoku karte nalazi se Saint Denis. Ovo je najveći grad u igri u dom za manje više sve. Ovde će vas voditi tokom priče, a isto tako je mesto za pronalaženje Trapera kako bi napravili jedinstvenu odeću. Zapadno od Saint Denisa nalazi se Lemoyne. Lemoyne je možda jedinstvena lokacija na mapi, i dom je krokodila i nekoliko odmetnika ako pratite Gunslingerse.

Red Dead Redemption 2 unboxing mapa srbija leymone
Photo: Trendy portal

Ocena mape: 5 (da može dao bih i 10)

Unboxing Red Dead Redemption 2:  Play Disc

Kada sam okrenuo Data disk pojavio se lik devojke koja drži dva pištolja. Možda će nekima od vas biti čudan lik devojke u nemilosrdnom okruženju Divljeg zapada koji poznat kao mesto bezakonja. Mnogi od vas su kroz filmove upoznati s pričama o Billy the Kidu, Jesse Jamesu i drugim muškim odmetnicima čije su priče oblikovale legendu o Divljem zapadu.

Red Dead Redemption 2 unboxing srbija disk 2
Photo: Trendy portal

Ono što mnogi ne znaju jeste da su postojale žene odmetnici koje su bile podjednako opasne kao i njihove muške kolege. Neke od njih su po istorijskim zapisima bile i snalažljivije od muškaraca koji su bili odmetnici (bar nisu tako brzo završavale na vešalima). Umesto kućnih poslova uzele su oružje u ruke i na taj način ostale zapisane u istoriji. Ono što je još bilo karakteristično za ove dame je to da su imale čudne nadimke. Neke od opasnijih žena Divljeg zapada su bile: Laura Bullion, poznatija kao The Rose of the Wild Bunch, Belle Siddons, poznatija kao Madam Vestal, Rose Dunn, poznatija kao Rose of the Cimarron, Sarah Jane Newman, poznatija kao Sally Scull, Mary Katherine Haroney, ili ti Big Nose Kate (zmišljam lik), Eleanor Dumont, pazi sad – Madame Mustache (ne želim da zamišljam njen lik).

Ocena za Play disc: 5

Unboxing Red Dead Redemption 2:  Ukupan utisak

Šta još reći ili napisati. Od Red Dead Redemption 2 imao sam velika očekivanja, i kada sam je instalirao mogu vam reći da daleko prevazilazi sve do sada što sam video u gaming industriji. Rockstar Games je još jednom podigao sopstvene standarde i zasluženo zapušio usta svima koji su osporavali njihov skoro decenijski rad. Red Dead Redemption 2 je došao u omotu koji je jedno pravo remek delo i već sada, crvenih očiju od celodnevnog igranja s pravom mogu reći da je po meni ovo igra godine.

Uskoro za koji dan napisaću vam kompletnu recenziju igre sa video materijalom i posetom cele mape i svih gradova!

Ukupan utisak pakovanja igre: Čista 5-ca!

Ukoliko još niste možete ovu igru poručiti već danas preko www.computerlandshop.rs

computerland logo

ComputerLand BIG
TC BIG Fashion Višnjička 84 lok. 018A
big@computerland.rs
063/377-200
Radno vreme:
Svakim danom 10:00 – 22:00

ComputerLand Pašino Brdo
TC Pašino brdo, Bačvanska 21
pasino.brdo@computerland.rs
011/28-51-740
Radno vreme:
Prodavnica: Ponedeljak – Četvrtak 09:00 – 20:00 Petak 09:00 – 21:00

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde