7 najpoznatijih oblika dijamanata i šta oni govore o vama

Oblik (različiti rezovi dijamanta) opisuju samu formu dijamanta i iako je okrugli ili briljantno brušeni dijamant najpopularniji, postoji mnogo drugih različitih rezova dijamanata koje treba razmotriti. Ovalni, okrugli, princeza, blistavi, jastučasti ili markizni oblici takođe su prikladni da budu primarni kamen u vašem vereničkom prstenu.

0
42
7 najpoznatijih oblika dijamanata

Da li ste se ikada zapitali šta vaš izbor oblika dijamanta ili dijamantskog vereničkog prstena govori o vama?

Često je prvi korak u izboru vereničkog prstena određivanje oblika ili različitih rezova dijamanata (okrugli, princeza, markiza, itd.).

U narenim redovima ćete pronaći sveobuhvatnu listu najpopularnijih oblika dijamanata i njihovih karakteristika.

Oblik (različiti rezovi dijamanta) opisuju samu formu dijamanta i iako je okrugli ili briljantno brušeni dijamant najpopularniji, postoji mnogo drugih različitih rezova dijamanata koje treba razmotriti. Ovalni, okrugli, princeza, blistavi, jastučasti ili markizni oblici takođe su prikladni da budu primarni kamen u vašem vereničkom prstenu.

Da li ste znali da oblik dijamanta koji preferirate na dijamantskom prstenu može otkriti nešto o vašoj ličnosti, stilu ili ljubavnom životu?

Okrugli dijamanti

Okrugli dijamanti su najpopularniji od svih oblika, njihov klasičan i jednostavan dizajn je napravljen za maksimalan glamur! Ovaj oblik dijamanta je za ženu koja voli eleganciju, jednostavnost i tradiciju.

7 najpoznatijih oblika dijamanataOkrugli dijamant u vereničkom prstenu je klasičnog izgleda, ali je bezvremenski. Za kružni oblik dijamanta se kaže da označava ljubav bez kraja. Neke poznate ličnosti koje su dobile verenički prsten sa okruglim dijamantom su Madona, Barbara Strejsend i Miranda Keri.

Princeza rez 

Dijamanti princeza reza dostupni su za one koji žele kvadratni kamen koji nudi sličan sjaj ili sjaj dijamanta okruglog oblika. Ovaj oblik je za ženu koju privlači uzbuđenje i pravi je romantičar u srcu, jer je poznato da oblik princeze manifestuje lepotu, stil i oštrinu. Zaista „beznadežni romantičar“ svih oblika. Neki ovaj oblik nazivaju kvadratnim dijamantom. Najpopularniji otmeni oblik, princess cut dijamanti su dizajnirani da maksimiziraju blistavost uz zadržavanje šik kvadratnog oblika.

7 najpoznatijih oblika dijamanataIzumeo ga je ranih 1960-ih Arpad Nađ. „Princeza kroj“ se prvobitno zvao „profilni rez“. Verenički prsten sa dijamantima izrezan u obliku princeze poseduje isti sjaj kao okrugli dijamant, ali u elegantnom kvadratnom obliku. Neke poznate ličnosti koje su dobile verenički prsten sa dijamantima princeza reza su Kejt Bosvort i Džesika Bil.

Ovalni oblik dijamanta 

Sa svojim izduženim dizajnom, ovalni dijamanti će vas očarati svojim zadivljujućim i elegantnim oblikom.

7 najpoznatijih oblika dijamanataOvaj oblik dijamanta je za ženu koja ima osećaj za kreativnost i individualizam.Ovo je najidealniji izbor za dame koji traže dijamant jedinstvenog oblika, on predstavlja poseban dijamantski rez koji naglašava dugačke i vitke prste.

Ovalni dijamanti su odlični za one koji vole da budu ispred trendova, ali takođe vole klasičnu i elegantnu estetiku. Neke poznate ličnosti koje su dobile verenički prsten sa ovalnim dijamantima su Blejk Lajvli, Hejli Biber i Kejt Midlton.

Dijamant oblika jastula 

Dijamant u obliku jastuka ima kvadratno-pravougaoni rez sa zaobljenim uglovima i velikim fasetama kako bi se poboljšao sjaj kamena. Ovaj oblik je namenjen za ženu koja zna da prošlost diktira njenu budućnost i ne plaši se da je prihvati sa obe ruke!

Ovaj rez u starinskom stilu ima klasičnu, romantičnu privlačnost. Sinonim je za kraljevske porodice i vekovima je krasio prste poznatih dama.  Neke poznate ličnosti koje su dobile verenički prsten sa dijamantima su Megan Markl, Kim Kardašijan i Sofija Vergara.

Dijamanti smaragdnog oblika

Dijamanti smaragdnog oblika imaju dugačke fasete i slojevite uglove koji podsećaju na stepenice, snažni su i veoma smeli. Ovaj oblik dijamanta je za ženu koja uživa u blistavoj i bujnoj modi.

7 najpoznatijih oblika dijamanataSmaragdni oblik će naglasiti jasnoću bolje od bilo kog drugog oblika. Sličan je kvadratnom dijamantu (princeza), ali je izdužen i ima drugačiju fasetu. Ovaj popularni stil je najpoznatiji po svojoj lepoti i preciznosti jer duge linije kamena naglašavaju njegovu sofisticiranost. Zapamtite, kada kupujete smaragdno brušeni dijamant morate odabrati najkvalitetniji kamen u okviru svog budžeta. Neke poznate ličnosti koje su dobile verenički prsten sa smaragdnim dijamantima su Bijonse, Eva Longorija i Amal Kluni.

Markiz – Oblik dijamanta 

Da li ste večiti romantičar u potrazi za vereničkim prstenom sa aristokratskim izgledom? Uzmite u obzir markiz dijamant! Izgovara se kao „mahr-keez“, ovaj oblik dijamanta je za ženu koja voli sve što je glamurozno.

Verenički prsten sa markiz rezom daje iluziju veće veličine i mnogi cene činjenicu da će markizni dijamanti učiniti da prsti izgledaju duži i vitkiji. Tačke na svakom kraju markizno rezanog dijamanta su jasan prikaz unutrašnje i spoljašnje snage. Obično ga nazivaju još i rez u obliku fudbala, rez u obliku čamca ili rez u obliku oka. Neke poznate ličnosti koje su dobile vereničke prstene sa dijamantima su Ashlee Simpson, Portia de Rossi i Catherine Zeta-Jones.

Dijamant u obliku kruške

Dijamanti u obliku kruške su veoma elegantna i smela mešavina okruglog i dijamanta u obliku markiza.

7 najpoznatijih oblika dijamanataVerenički prsten sa dijamantom u obliku kruške je za ženu koja je uvek u potrazi za avanturom. Imaju sličnost sa elegantnom suzom sa jednim šiljastim i jednim zaobljenim krajem – kombinujući tradiciju i sjaj, dijamant u obliku kruške savršen je za mladu koju privlači uzbuđenje i neočekivano.

Dijamantski nakit je poseban za sebe, ali dijamantsko vereničko prstenje koje nosite govori dosta i o vama samima

Nadamo se da vam je ovaj vodič o obliku dijamanata pomogao da razumete šta svaki oblik čini posebnim i da vam je olakšao izbor onog savršenog!

Dobro razmislite šta želite da nosite na toj svojoj levoj ruci, jer će biti tamo dugo vremena. Smela, briljantna, precizna princeza, oval ili blistav jastučić—svi različiti rezovi dijamanata su prelepi. Ali, zapamtite da ovde nije samo reč o obliku već i o vašem ličnom stilu koji preferirate!