Prodaja plemenitih metala u Srbiji

Prodaja plemenitih metala u Srbiji odnedavno podrazumeva i poslednje otkriveni plemeniti metal, a ujedno i najređi na svetu - osmijum. Zbog čega je važno investirati novac u plemenite metale, naročito u kriznim vremenima otkrivamo vam u narednim redovima.

0
965
Prodaja plemenitih metala u Srbiji

Prodaja plemenitih metala u Srbiji obavlja se preko proverenih kompanija, specijalizovanih isključivo za ovu oblast.

Investiciono zlato, srebro, platina i osmijum predstavljaju najpopularnije izbore kada je kupovina plemenitih metala u našoj državi u pitanju.

U investiciono zlato svrstavaju se zlatne pločice najmanje finoće od 999,9 i zlatni novčići najmanje finoće od 900 iskovani nakon 1800-te godine. Zlatne pločice dolaze u različitim gramažama. Tako možete kupiti pločicu od čistog zlata gramaže svega jednog grama, ali i zlatnu polugu koja teži čak jedan kilogram. U Srbiji su takođe veoma atraktivni mali i veliki Franc Jozef dukati, kao i Wiener Philharmoniker dukat, iskovan u čast čuvenog bečkog orkestra.

Prodaja plemenitih metala u Srbiji odnedavno podrazumeva i poslednje otkriveni plemeniti metal, a ujedno i najređi na svetu – osmijum.

Zbog čega je važno investirati novac u plemenite metale, naročito u kriznim vremenima otkrivamo vam u narednim redovima.

Prodaja plemenitih metala u Srbiji – Globalna zlatna groznica 2022. godine

O važnosti kupovine plemenitih metala svedoči situacija sa kojom se svet suočio od početka ove godine. Kriza u Ukrajini dovela je do naglog porasta potražnje za investicionim zlatom.

Prodaja plemenitih metala u SrbijiZlato je kroz vekove pokazalo svoj potencijal kada je očuvanje kapitala u pitanju. Ljudi se od davnina odlučuju za kupovinu ovog plemenitog metala, a u savremeno doba investitori ga vide kao „sigurnu luku“, kada nijedna druga aktiva na berzi ne funkcioniše onako kako bi trebalo. Kada nijedna aktiva na berzi nije sigurna za kupovinu, zlato predstavlja najbolji izbor. Njegova vrednost u kriznim vremenima raste, kao što ste i sami imali prilike da se uverite.

Povećana potražnja za zlatom dovela je i do njegovog otežanog snabdevanja, te se na isporuku može čekati i više od dve nedelje. Činjenica je da kupovina plemenitih metala u Srbiji podrazume pre svega investiciono zlato. Ali, šta raditi kada do njega ne možete doći? Postoji savršena alternativa investicionom zlatu – plemeniti metal koji je osvojio tržišta mnogih evropskih zemalja.

Osmijum – Investiranje u najređi plemeniti metal na svetu

Kupovina plemenitih metala u Srbiji podrazumeva i kupovinu najređeg i poslednje otkrivenog metala – osmijuma.

Osmijum u svojoj sirovoj predstavlja pravi toksin po ljudski organizam. Međutim, procesom kristalizacije omogućena je njegova upotreba u industriji nakita, ali i u svetu investitora.

Pre svega, moramo napomenuti da osmijum poseduje zaista fascinantne karakteristike, koje samo doprinose sveukupnoj pomami za ovim plemenitim metalom. Njegov jedinstveni izgled, kristalna struktura i plavičasto-beli odsjaj čine ga atraktivnijim i od dijamanata. Kristalna struktura jedinstvenija je i od otiska prsta, što ga čini nemogućim za krivotvorenje.

Cena osmijuma jeste visoka, ali kada se uzmu u obzir svi faktori koji na nju utiču, ona zaista jeste opravdana. Velika potražnja za ovim metalom, njegova zavisnost od iskopovanja rude platine, kao i proces kristalizacije čine da cena osmijuma raste trostruko brže od cene investicionog zlata.

Kako se obavlja kupovina plemenitih metala u Srbiji?

Plemenite metale, kao što su zlato, srebro, platina, paladijum i osmijum možete pronaći u ponudi kompanije Insignitus GOLD. Ova kompanija je ujedno i pionir u ovom poslu, a uticala je i na oslobađanje od plaćanja PDV-a (poreza na dodatu vrednost) na investiciono zlato.

Prodaja plemenitih metala u SrbijiZlatne pločice od 1 gr do 1 kg možete kupiti putem online shop-a ove kompanije, ali i u prostorijama firme. Isti slučaj je i sa zlatnim dukatima. Zlatni dukati Franc Jozef i Wiener Philharmoniker postali su najpopularniji izbor među stanovnicima, fizičkim i pravnim licima naše države.

Kupovina osmijuma omogućena je putem Insituta za osmijum Srbije, koji je ova kompanija osnovala, potpisivanjem ekskluzivnog ugovora sa jedinim proizvođačem ovog plemenitog metala na svetu. Osmijum je dostupan u vidu diskova i pločica, ali i u raznim drugim 2D ili 3D oblicima.

Za više informacija o kupovini plemenitih metala, posetite sajt kompanije Insignitus GOLD.