8 stvari koje uspešne žene rade svakog ponedeljka

Za uspešan početak nedelje potrebno je veoma malo - samo nekoliko zdravih navika. Šta vi radite ponedeljkom ujutru?

0
1214
Navike uspešnih žena
Foto: ShutterStock

Sama pomisao da moramo ustati iz toplog kreveta i suočiti se s potpuno novom nedeljom gunđajući kako nam treba kafa i kako smo preumorni da bismo funkcionisali, nešto je sa čim se često susrećemo, svi mi.

Takođe, svi smo svesni da je teško definisati šta je kome uspeh, ali sam uspeh, u bilo kojoj definiciji, nije puka sreća, već naporni rad na postizanju određenog cilja. Zbog toga rutine od ponedeljka ključne su za raspoloženje ostatka dana, ali i sedmice.

U nastavku vam donosimo listu navika za ponedeljak ujutro koje su kreirale uspešne dame.

Buđenje

Probude se rano kako bi bile sigurne da imaju dovoljno vremena da izvrše sve svoje zadatke. Rano buđenje takođe osigurava da ne zakasne ni na jedan zakazan događaj i imaju dovoljno vremena da se pobrinu za svoje lične poslove pre nego što uđu u poslovnu rutinu.

Vežbanje

Pri tome ne mislimo da odmah ujutro treba da idete u teretanu. Kratka šetnja takođe će pomoći da aktivirate telo u ponedeljak ujutro. Takođe, poznato je da vežba ne samo da pozitivno utiče fizički na telo, već i da održava um oštrim. Vežbanje će vas pokrenuti i pomoći vam da budete u odličnom raspoloženju. Postoji razlog zašto se Ana Vintur rano budi da bi vežbala.

Navike uspešnih žena
Foto: ShutterStock

Džoana Kouls, glavna urednica magazina Cosmopolitan US-a, šeta svoje pse u ponedeljak ujutro kako bi dobila prekopotreban podsticaj endorfina.

Dolaze rano

Poslednje što vam treba u ponedeljak je gužva u saobraćaju ili kašnjenje na posao, a osećaj negativnosti može vas preplaviti mnogo više nakon vikenda, zbog čega uspešne dame pokušavaju doći na posao samo malo ranije i sve već pripremiti.

Prvo provere email

Kada ste već stigli na radno mesto, prvo proverite prioritete, odnosno da li imate neki email na koji biste trebali dati hitan odgovor. Uvek možete odgoditi ostale emailove i vratiti im se popodne.

Rade na svom raspoloženju

Ostati pozitivni ključ je preživljavanja ponedeljka jer iako ste vi možda još uvek u režimu opuštajućeg vikenda, pozdravljanjem kolega uz osmeh podićićete raspoloženje svima u svom timu i učiniti da se osećate bolje kada napustite krevet u ranim jutarnjim satima.

Fokus

Uspešne dame u koncelariji znaju šta moraju učiniti od trenutka kad uđu, ne moraju nikoga pitati na kojim zadacima da počnu raditi ili čekati dozvolu da to urade, već su pripremile svoju listu. One ostaju skoncentrisane na ono što treba raditi i mogu reći ne onim stvarima koje će ih skrenuti s koloseka.

Produženi vikend

Zvuči kontradiktorno, ali ako se imate čemu radovati nakon posla, možda ćete ponedeljak doživljavati pozitivnije. Planirajte ranu večeru i druženje s prijateljima, učinite nešto drugačije što vam pomaže podići raspoloženje i sprečiti vas da padnete pod uticaj radne sedmice.

Ispunjena nedelja

Uspešne dame takođe znaju koliko je važno setiti se da nakon ponedeljka sledi utorak i ne zaboravljaju da je pred njima čitava nedelja. Dobro planiraju i imaju dovoljno vremena za sve.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde