10 najstrašnijih zlikovaca svih vremena sa velikih ekrana!

Danas je Noć veštica, iako se ovaj praznik ne obeležava u Srbiji kroz filmove smo navikli da su za taj datum vezani mnogi strašni likovi koji lede krv u žilama!

0
1450
horor filmovi najbolji
Photo: YouTube

Ni noćne more, ni jeza koja im prolazi kroz telo kada gledaju horor filmove, obožavatelje tog žanra ne sprečavaju da iznova gledaju neke od najvećih hitova. Upravo zbog likova, poput Freddyja Kruegera ili Hanibala Lectera, ali i jezivih lutaka Annabelle i Chucky, mnogi neke filmove nisu ni mogli da odgeldaju do kraja.

Michael Myers u filmu ‘Noć veštica’

Jedan od verovatno najpoznatijih horor filmova svih vremena je sigurno ‘Noć veštica‘ iz 1978. godine. Sve počinje 1963. godine, na Noć veštica, kada šestogodišnji dečak Michael Myers ubija svoju stariju sestru mesarskim nožem. Nakon tog smešten je na psihijatriju, iz koje 1978. godine uspeva da pobegne u svoje rodno mesto gdje nastavlja s ubijanjem. Upravo taj film proslavio je Jamie Lee Curtis, a ove godine Michael se vraća iz zatvora kako bi nastavio svoju misiju.

Freddy Krueger u ‘Strava u Ulici Brestova’

Freddy Krueger, ubica dece u Ulici Brestova, kojeg su roditelji zbog svega šta je uradio zapalili. U horor filmu iz 1984. godine, Freddy se vraća kao ubica koji svoje zločine počini u snovima, sa svojom čeličnom rukom koja ima oštrice kao kandže, ubijajući jedno po jedno dete, sve dok ne dođe do Nancy Thompson koja će uspeti da ga savlada i na kraju ubije.

Pennywise u filmu ‘It’

Nakon što je u bioskope širom sveta 1990. godine došao film „It“, napravljen po istoimenom romanu Stephena Kinga iz 1986. godine, mnogi su ljudi zazirali od do tada simpatičnih klovnova. Neprepoznatljivi Bill Skarsgard u filmu je maestralno prestavio Pennywise the Dancing Clowna koji teroriše decu, jer im odrasli u toj borbi ne mogu pomoći, budući da je za njih nevidljiv.

Samara u ‘The Ring’

Osmogodišnja devojčica Samara, sa svojom bledolikom puti i dugom tamnom kosom verovatno je jedna o najzastrašujućih dečijih likova u horor filmovima. Njen lik pojavljuje se u filmu ‘Krug’ iz 2002. godine, koji je napravljen po uzoru na istoimeni japanski horor hit. Radnja filma vrti se oko Rachel Keller, novinarke koja odlučuje da na svoju ruku istraži tajanstvenu smrt svoje rođake i njeno troje prijatelja, koji su svi, izgleda, umrli istog dana, u isto vreme.

The Babadook u istoimenom filmu

Jedan od najpopularnijih horor filmova iz 2014. godine sigurno je mračna priča o samohranoj majci, koju muči nasilna smrt supruga, a uz sve to mora da se sama bori s noćnim morama šestogodišnjeg sina. The Babadook, zastrašujuće biće iz mašte, vreba ih u kući, a ako vas zanima kako se sve završilo, ne propustite da poglede ovaj odličan horor film.

Hanibal Lecter u ‘Kad jaganjci utihnu’

Postoji li uopšte netko ko nije pogledao film o serijskom ubici Hanibalu Lecteru? Film je došao u bioskopske dvorane 1991. godine, i za svoju ulogu ubice Anthony Hopkins osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu. Kultni film ‘Kad jaganjci utihnu‘ iako službeno spada u trilere, često se nađe na filmovima koje morate pogledati, naročito za Noć veštica.

Norman Bates u ‘Psihu’

Klasik Alfreda Hitchcocka, ‘Psiho‘, je film z 1960. godine, u kojem Norman Bates ima komplikovan odnos sa svojom majkom Normom. Film je nastao po romanu Roberta Blocha, kojeg su inspirisala ubistva serijskog ubice i pljačkaša grobova Eda Geina.

Annabelle u ‘Prizivanju’

Mnogi su noćne more imali zbog jezive lutke Annabelle iz filma ‘Prizivanje‘, međutim neviđeni uspeh koji je postigao u bioskopima dao je vetar u leđa da film dobije nastavke, ali i da ista lutka dobije ‘svojih pet minuta’ u ‘Annabelle‘ i ‘Annabelle: Početak

Chucky u „Dečijoj igri“

Još jedna lutka bila je zvezda horor filma, i to onog iz 1988. godine. Reč je o jezivoj lutki Chucky, koji se pojavljuje u filmu ‘Dečija igra‘. Zloglasni serijski ubica Charles Lee Rayj, kako bi prevario smrt, svoju dušu prebaci u naizgled bezopasnu lutku, ali, istina je sasvim drugačija…

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde