Zubni implanti – Kada su najbolji izbor?

0
10

Zubni implanti se smatraju najboljom protetskom zamenom za nedostajući zub.

Zubni implantati, kakve danas poznajemo nastali su sredinom prošlog veka, a izumeo ih je švedski ortopedski hirurg.

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

Ova nadoknade su zapravo titanijumski šrafovi koji se ugrađuju u kost vilice. Oni imaju ulogu i svrhu da zamene nedostajući zub. Kao takvi, oni predstavljaju trajno i izdržljivo rešenje za razliku od nekih drugih metoda, kao što su mostovi ili proteze.

Kada su implanti najbolje rešenje i zbog čega bi ih trebalo razmotriti otkrivamo vam u narednim redovima.

Zubni implanti su savršeno rešenje za jedan ili više nedostajućih zuba

S obzirom na to da su trajno povezani za kost vilice, oni su i u strukturnom i funkcionalnom smislu najbolje rešenje.

Implante je najbolje postaviti u slučaju da vilici nedostaje jedan ili nekoliko zuba. Tada se titanijumski šraf ugrađuje u vilicu, a na njega se postavlja keramička krunica.

Ukoliko u vilici nedostaje više zuba, zubni implanti mogu poslužiti kao osnova za mostove.

Zubni implantiZahvaljujući izumu zubnih implanata, više ne morate brusiti savršeno zdrave zube, kako bi se na njih i okolne, pokvarene zube postavili zubni mostovi. Ovo čini zubne implante najboljim rešenjem, kako za mlade osobe, tako i za stariju populaciju. Dok su totalne ili parcijalne proteze češći izbor kod starijih pacijenata, kod mlađe populacije preporučuju se zubni implantati.

Zbog čega su zubni implanti najbolji izbor za mlade osobe?

Osnovna i najveća prednost ugradnje zubnih implanata jeste njihova praktičnost.

Najveća verovatnoća kod mladih osoba jeste da je određeni zub izvađen usled traume ili povrede. Tada je neophodno zameniti ga zubnim implantom na adekvatan način.

Savršen zubni red oličje je zdravih zuba i zdravlja celokupnog organizma. Upravo iz tog razloga, mlade osobe će se radije odlučiti za ugradnju implanata, koji ne remete okolne zube. Naprotiv, oni čine da zubni red ostane savršen. S ovim postupkom, ne dobija se samo potpuno blistav i savršen osmeh. Mladoj osobi vraća se samopouzdanje, jer je blistav osmeh sinonim za lepotu!

Ranije se ugradnja implanata izbegavala, što se opravdavalo strahom od stomatologa ili od same procedure. S obzirom na napredak tehnologije, ova procedura vrši se pod anestezijom i predstavlja bezbolan proces.

Kako se vrši ugradnja zubnih implanata?

Pre nego što se odlučite za ugradnju zubnih implanata, neophodno je izvršiti snimanje zuba. Ovo će vam vaš odabrani stomatolog prvo i saopštiti. Na taj način, stomatolog se uverava da ste pogodan kandidat za zubni implanat.

Nakon toga, vrši se sama ugradnja zubnih implanata. Ono što je potrebno da znate jeste da je proces ugradnje dugotrajan. Naime, čeka se 3 do 6 meseci kako bi se titanijumski šraf sjedinio sa kostima vilice i okolnim tkivima. Drugim rečima, mora se sačekati da se dogodi osteointegracija.

Zatim se vrši postavljanje suprastruktura i uzimanje otisaka za izradu krunica ili mostova. Postavljanje krunica i mostova poslednji je korak u ugradnji zubnih implanata.

Iako zahteva određen vremenski period, ugradnja zubnih implanata vas neće ometi u vršenju svakodnevnih obaveza. Dakle, normalno ćete obavljati funkciju žvakanja i govora i dok čekate na postavljanje krunica.

Gde izvršiti ugradnju zubnih implanata?

Kada se odlučite za ugradnju zubnih implanata, sledeće pitanje koje možete postaviti sebi jeste gde to i učiniti.

Stomatološka ordinacija Bodent u Beogradu najbolje je rešenje za vas!

Zubni implantiTim iskusnih stomatologa učiniće vaš osmeh savršenim u najkraćem vremenskom periodu i uz korišćenje najsavremenije tehnologije. Posetite stomatološku ordinaciju Bodent i zakažite svoj prvi pregled!