Zlatne pločice od 20 grama

Kada nekome darujete zlatnu pločicu od 20 grama, zapravo mu darujete i određen stepen ekonomske sigurnosti. Zlato se oduvek smatralo odličnom zaštitom od kriznih i teških vremena. Stoga ne čudi što se upravo zlatne pločice neretko darivaju prilikom važnih proslava. Te proslave mogu biti porodičnog tipa, ali se i u poslovnom svetu ne zaobilazi darivanje zlata.

0
35
Zlatne pločice od 20 grama

Zlatne pločice od 20 grama predstavljaju sjajan izbor za sve početnike u investiranju u ovaj plemeniti metal. Isto tako, one su sjajan izbor za poklon.

Čisto zlato je oduvek bilo sigurno utočište investitorima širom sveta. Kroz vekove i decenije se smatralo sigurnom zaštitom kapitala i imovine, te ne čudi što je i dan danas održalo svoju vrednost.

Investiciono zlato dolazi u dva oblika. Tako imamo zlatne pločice razne gramaže (od 1 do 1000 grama) i zlatne novčiće.

Među početnicima u investiranju u zlato najatraktivniji izbor su zlatne pločice. Ne samo što su uvek dostupne, one se lako skladište i čuvaju, ali se lako mogu i zameniti za novac. Gde god se u svetu nalazili, vaše zlatne pločice (naročito one manje i srednje gramaže) možete prodati i u zamenu za njih dobiti odgovarajuću svotu novca. U tome leži čar ulaganja u zlatne pločice.

Sa druge strane, zlatni novčići takođe mogu predstavljati adekvatnu investiciju, naročito za one investitore za više iskustva. Ipak, njihova draž leži u darivanju. Zlatnici su savršen poklon za svadbe, proslave godišnjice, krštenja i punoletstva.

Zašto bi trebalo da razmislite o kupovini zlatne pločice od 20 grama otkrivamo vam u narednim redovima.

Zlatne pločice od 20 grama kao poklon

Ukoliko vam u narednom periodu predstoji važna proslava, verovatno se pitate šta biste mogli da poklonite dragoj osobi, prijatelju, poslovnom partneru ili članu porodice.

Zlatne pločice od 20 gramaU savremeno doba klasične poklone obično su zamenile koverte sa novcem. Međutim, ovakav dar sa sobom ne nosi nikakvu sentimentalnu vrednost. Sa druge strane, darivanje zlata je daleko vredniji (kako u ekonomskom, tako i u sentimentalnom smislu) poklon.

Kada nekome darujete zlatnu pločicu od 20 grama, zapravo mu darujete i određen stepen ekonomske sigurnosti. Zlato se oduvek smatralo odličnom zaštitom od kriznih i teških vremena. Stoga ne čudi što se upravo zlatne pločice neretko darivaju prilikom važnih proslava. Te proslave mogu biti porodičnog tipa, ali se i u poslovnom svetu ne zaobilazi darivanje zlata.

Zlatna pločica čija težina iznosi 20 grama su savršen poklon. One ne iziskuju dodatan trud sa vaše strane, a u isto vreme imaju sposobnost da obraduju primaoca i izmame mu osmeh.

Ovakvi pokloni se obično čuvaju dugi niz godina, a neretko i prenose sa generacije na generaciju. Odlučite se za pločicu manje ili srednje gramaže, kao što su pločice od 20 ili 50 grama, jer su upravo one idealan poklon za sve vrste svečanih prilika. Sigurni smo da će se vaš poklon najduže pamtiti!

Zlatne pločice od 20 grama kao investicija

Osim poklona, zlatne pločice od 20 grama mogu biti odlična investicija za početnike.

Ako do sada niste imali iskustva sa ulaganjem u zlato, najsigurnija opcija za vas jeste da krenete sa pločicama manje gramaže. Dakle, pločica od 20 grama neće biti preveliki izdatak za vaš budžet, ali će u isto vreme biti odličan početak štednje ili investiranja.

Na domaćem tržištu možete pronaći Heraeus zlatne pločice od 20 grama. Isporučuju se u zaštitnoj foliji i omotaču, koji sprečavaju oštećenja prilikom transporata. Specifikacija čistoće, logotip kompanije, kao i drugi važni podaci utisnuti su u samu zlatnu pločicu.

Gde kupiti zlatne pločice i zlatne novčiće?

Kada kupujete zlatne pločice, bilo da se radi o većim ili manjim pločicama, to bi trebalo da činite isključivo od proverenih prodavaca i trgovaca plemenitim metalima.

Pioniri u trgovini plemenitim metalima, kao što su zlato i osmijum, kompanija Insignitus GOLD, u svom asortimanu ima i Heraeus zlatne pločice od 20 grama. Osim toga, putem web shop-a možete kupiti pločice bilo koje gramaže – od 1 do 100 grama. Isto tako, na raspolaganju su vam i atraktivni i veoma traženi mali i veliki Franc Jozef i Wiener Philharmoniker dukati.

Zlatne pločice od 20 gramaZa više informacija o kupovini zlatnih pločica, kao i zlatnih dukata, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.