VIDEO: Šta se dogodi kad teroristi prekinu britanskog specijalca u šopingu

Sa njim nema šale! Britanski specijalac bio je u šopingu u Nairobiju kada je čuo da je u toku napad terorista na luksuzni hotel. Istog trenutka napustio je kupovinu, izvadio neophodnu opremu iz prtljažnika i krenuo u obračun.

0
1043
britanski specijalac najrobi taoci

Pet teško naoružanih islamističkih terorista napalo je luksuzni hotelski kompleks u Nairobiju, a iza sebe su ostavili 21 ubijenog civila, ali bi taj broj bio i veći da se u borbu nije uključio i on. Teroristi su u napadu koristili auto-bombu i vatreno oružje.

Spreman u sekundi

Tako su nadzorne kamere uhvatile trenutak u kojem specijalac koji nije na dužnosti ulazi u kompleks pod napadom terorista i kreće u obranu i spašavanje prestravljenih ljudi uz pomoć oružja  i jednog noža, a lice je prekrio maskom.

„Imao je opremu u automobili pa je, kad je sve počelo i kad je saznao vest, otrčao do automobila, brzo se opremio i krenuo bez razmišljanja  u akciju. Kad je stigao do hotela počeo je s organizacijom cele operacije, dajući jasne upute policiji i vojsci. Nakon toga i sam je ušao u hotel kako bi spasio taoce. Bio je neverovatno spreman i hrabar“, ispričao je jedan od svedoka.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde