Kako odabrati verenički prsten?

Jedan od najvećih razloga zbog kojih bi trebalo da se odlučite za dijamantski prsten za veridbu jeste to što su dijamanti zaista večni. Večni dijamanti su neprocenjiv i unikatan poklon svakoj dami.

0
42
Verenički prsten

Verenički prsten predstavlja simbol večne ljubavi i vere u lepšu, zajedničku budućnost ljubavnog para.

Veridba je prvi korak na putu ka proslavljanju zajedništva dve osobe. Kao takva, on predstavlja uzajamno obećanje muškarca i žene da će svojevoljno i sa velikom radošću stupiti u brak.

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

Verenički prstenPrstenovanje devojke jedan je od najdivnijih običaja, koji potiče još iz Starog Egipta. Prsten koji se darovao devojci, iz tog razloga, sa sobom je nosio simboliku radosti, sreće, vere i nade u bolju budućnost i skladan bračni odnos. I dan danas ovaj običaj se održao u životu. Rado su ga prihvatile i zapadne civilizacije, a vekovima kasnije i ostatak sveta. Verenički prsten bio je i ostao najvažniji dar koji jedna devojka može dobiti. Upravo iz tog razloga, njegovom biranju trebalo bi pristupiti ozbiljno, obazrivo i pažljivo.

U narednim redovima možete pročitati kako da odaberete savršen prsten kojim ćete veriti svoju izabranicu.

Dijamantski verenički prsten uvek je najbolji izbor

Ne kaže se uzalud da su dijamanti predmet požude pripadnica lepšeg pola. Oni su večni, retki i neprocenjivi. Nakit, a posebno vereničko prstenje od dijamanata ostaviće vašu izabranicu bez daha.

Verenički prstenDijamantsko vereničko prstenje pleni svojom jedinstvenošću i lepotom. Gotovo svaka žena znaće da ceni verenički prsten ukrašen najfinijim dijamantima.

Tradicija darovanja dijamantskog vereničkog prstenja duga je čak šest vekova. Naime, nadvojvoda Maksimilijan Austrijski darovao je svoju buduću suprugu dijamantskim vereničkim prstenom davne 1477. godine, kako bi joj se zakleo na večnu ljubav.

Jedan od najvećih razloga zbog kojih bi trebalo da se odlučite za dijamantski prsten za veridbu jeste to što su dijamanti zaista večni. Večni dijamanti su neprocenjiv i unikatan poklon svakoj dami. Osim toga, svaki dijamant je priča za sebe. Svaki je jedinstven i poseban na svoj način. Zato će vaša izabranica znati da na svojoj ruci u svakom trenutku nosi simbol jedinstvenosti i večne ljubavi. Ima li šta romantičnije od toga?

Verenički prsten uvek birajte na osnovu stila vaše izabranice

Pretpostavljamo da osobu koju planirate da verite poznajete veoma dobro, možda čak bolje i od sebe samog. Zato, verenički prsten uvek birajte na osnovu njenih preferencija i njenog ličnog stila.

Verenički prstenUkoliko vaša buduća supruga odiše elegancijom i jednostavnošću, onda bi i verenički prsten koji birate za nju trebalo da bude takav. Ovakve dame često će ceniti sasvim jednostavan dijamantski prsten, sačinjen od belog zlata sa centralnim dragim kamenom srednje veličine.

Sa druge strane, za odvažnije dame koje se ne uklapaju u konvencionalne okvire uvek postoje drugačije varijante. Odlučite se za drugačiju boju zlata, kakvo je roze zlato, ili rose gold varijanta. Primer ovakvog modernog prsten koji odiše savremenom elegancijom je dijamantski prsten Ice Cube. On je prvi izbor za sve muškarce koji žele da obore sa nogu svoje odvažne i jedinstvene izabranice.

Vodite računa i o obliku dragog kamena vereničkog prstena

Kada birate verenički prsten, oblik dragog kamena kojim je on ukrašen takođe je veoma važan.

Prsten za dijamantom okruglog oblika je ono za šta se većina muškaraca odlučuje prilikom kupovine vereničkog prstenja. Ovaj oblik dragog kamena ili dijamanta naročito se dopada pripadnicama nežnijeg pola sa klasičnim stilom. Vanvremenska lepota i klasičan dizajn čine ga univerzalno voljenim oblikom dragog kamenja na vereničkom prstenu.

Takozvani princess cut ili princeza rez oblik dijamanta takođe je veoma popularan. Odmah nakon okruglog, ovaj oblik preferiraju dame širom sveta. Prepoznatljiv je po kvadratnom obliku sa četiri zakošene strane. Ovakav prsten spaja tradicionalno i moderno, što ga čini veoma traženim u svetu vereničkog prstenja.

Pear Shape ili markiz oblik kamena vereničkog prstena je nemoguće ne prepoznati. Najbolji je izbor za sve odvažne dame, aristokratskog stila i ukusa. Iako nije prvi izbor kada je vereničko prstenje u pitanju, ovaj oblik centralnog kamena ističe se od ostalih po svom upečatljivom izgledu.

Verenički prstenPrsten sa dijamantom bilo kog oblika biće najbolji izbor za veridbu vaše izabranice. Bilo da se odlučite za okrugli, ovalni, srcasti, markiz ili princeza rez oblik centralnog kamena, vaša dama ostaće bez daha. Ne kaže se uzalud da su dijamanti najbolji prijatelj žene.