Uz ovih 6 trikova šminka će vam trajati čitav dan

Za lepo lice ne treba vam vreme, nego veština.

0
355

To kaže da za dobar i trajan make up trebate potrošiti sate? Potrebno je naučiti svega nekoliko lukavih trikova kako bi vaša šminka potrajala čitav dan, a vi izgledali lepo i sveže.

Evo nekoliko trikova za koje vam ne treba više od 5 minuta:

Korektor: Ispravno nanošenje korektora može spasiti dan. Umesto da sledite prastare savete i nanosite ga lagano tačku po tačku, nanesite ga obilnije i njime iscrtajte oblik trougla. Nakon što ga nežno umasirate, nanesite preko njega puder u prahu i lice će vam zablistati.

Smokey eye: Za savršen smokey eye nije vam potrebno više od 5 minuta. Zaista! Uzmite eyeliner ili olovku za oči i nacrtajte kosu liniju na spoljnim ivicama kapaka. Zatim senkom ublažite crte dok se potpuno ne stope u jednu nijansu i gotovo!

Eyeliner na kapcima: Iscrtavanje eyeliner-a na kapku čini se prilično teškim. Ali zapravo nije. Sve što vam treba je par minuta – i selotejp. Zalepite komad selotejpa uz rub kapka tako da ostavite milimetar ili dva između selotejpa i linije trepavica. Zatim nanesite eyeliner tako da u unutrašnjem uglu oka crta bude tanja, a u spoljašnjem šira. Kad ste gotovi, odlepite selotejp i crta na kapcima će biti uredna. Nanesite još i maskaru i vaše su oči savršeno iscrtane.

Bela olovka: Bela olovka je zaista čudesna! Pomoću njih istaći ćete oči. Koristite belu olovku u unutrašnjim uglovima oka kako bi ste ga otvorili.

Karmin: Događa vam se da vam karmin izbledi već nakon nekoliko sati? Nanesite jedan sloj ruža, a zatim na usne pritisnite papirnu maramicu. Preko maramice nanesite malo pudera u kamenu ili prahu kako bi se ruž učvrstio. Nakon toga nanesite još jedan sloj i vaš ruž će biti postojan čitav dan.

Punđa: Može biti prilično frustrirajuće kad morate popravljati punđu nekoliko puta dnevno. Jednostavan trik pomoći će vam da vaša punđa ostane čvrsta i na mestu do kraja dana. Na potiljku napravite dva konjska repa što bliže jedan drugome. Zamotajte ih u punđu i učvrstite ukosnicama i lakom za kosu. Ovako napravljena punđa izdržaće puno duže.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde