Denim jakna je klasik kojeg se ne odričemo

Kako god je nosili, sigurno nećete pogrešiti

0
378

Denim jakne su oduvek bile hit. Prvu je dizajnirao Levi Strauss davne 1880. godine, a od tada su prešle dalek modni put. Denim jakne u svojim su početcima kreirane kako bi bile trajne i izdržljive, pa su ih tako ispočetka nosili radnici na Zapadu, a s vremenom je ova jakna postala i njihova svakodnevna uniforma. Kako su godine prolazile, ova jakna je izazvala interes pop kulture pa smo je tako mogli početi viđati i na filmovima. 

Iako se denim jakna svakako razvila od ovih davnih dana, njena funkcionalnost i svežina i danas reflektuju onu izvornu Levijevu verziju. Denim jakna danas je neophodna casual jakna. Ne samo da je fantastična za trenutke u kojima nam se žuri pa je možemo samo opušteno prebaciti preko ramena, nego i savršeno uokviri baš svaki pažljivo planirani ili casual izgled.

Svake sezone svedočimo kako se trendovi neprestano menjaju i razvijaju. Čak je i denim jakna prolazila kroz svojevrsne transformacije. Ni ova sezona nije ništa drugačija jer svedočimo kako je denim jakna postala nešto više dimenzionirana, uznemirena, pomaknuta, izvezena, manje ili više isprana. Njen cool faktor kojeg i dan danas ima, postavio je ovu jaknu u večnu slavu. Da se vratimo na današnji dan, denim jakne su između ostalog tako popularne jer kroz njih možete pričati priču i pokazati svoju osobnost i samoizražavanje. Od crvenog tepiha do jednog sasvim običnog radnog dana, ovaj klasik je efektan za bilo koji događaj. Žene i muškarci su je podjednako usvojili kao neizostavan deo njihovog repertoara. Ali ono što je tako sjajno u ovom večnom trendu, osim činjenice da je večan je to što s njim apsolutno nikada ne možete pogrešiti.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde