Ovaj deda je strastveni igrač Pokemon GO-a – igra na 11 uređaja odjednom

Tajvanac Chen San-yuan Pokemon Go igra još od 2016. godine kada ga je igrati naučio unuk. Veruje da mu igranje pomaže u prevenciji Alzheimerove bolesti te u svom hobiju vidi samo pozitivne stvari, iako ga košta 1.500 dolara mesečno

0
910

Popularna mobilna igra Pokemon Go u kratko je vreme stekla ogroman broj obožavatelja, a gotovo da i nema osobe koja je nije skinula na svoj pametni telefon. Koliko je omiljena među svim generacijama dokazuje primer 70-godišnjeg Tajvanca koji svaki dan odlazi u park i lovi pokemone. Možda to ne bi bilo toliko neobično da na svoju biciklu nije poslagao čak 11 telefona, a planira ih dodati još.

Chen San-yuan počeo je igrati 2016. Kad ga je s igrom upoznao unuk, a do danas ju nije prestao igrati i želi uhvatiti sve pokemone. Smatra kako igranje može smanjiti opasnost od Alzheimerove bolesti i ne smeta mu što za svoj hobi izdvaja oko 1.500 dolara mesečno.

Natovaren, na svom biciklu, kojim pet, šest puta nedeljno odlazi u park u New Taipei Cityju, nosi devet smartfona i vrećicu punu prenosnih baterija kojima ih održava u životu. Ima još i dva druga telefona, ali na njima za sada nije prešao 30 nivo pa ih ne koristi van svog doma.

San-yuan kaže da želi povećati broj uređaja na 15, bez obzira koliko bi ga to koštalo. Sviđa mu se što tokom potrage za pokemonima upozna mnogo novih prijatelja.

Ljudi koji igraju popularnu igru „Pokemon Go“ svakoga dana naprave nekoliko hiljada koraka više i na taj način smanjuju rizik za razvoj srčanih oboljenja, objavila su istraživanja.

Američki istraživači pratili su 167 igrača te igre, koja zahteva kretanje kako bi se mobitelima pronašla i ‘uhvatila’ animirana stvorenja.

U prosjeku je svaki igrač napravio 2000 koraka više nego pre, što rizik od srčanoga ili moždanog udara smanjuje za osam posto.

Prije nego što su zaigrali „Pokemon Go“ igrači su u proseku hodali 5.678 koraka dnevno, a posle je ta brojka narasla na 7.654.

Gotovo svaki treći dan napravili su više od deset tisuća koraka.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde