LG predstavio OLED TV koji se vraća u kutiju kad je isključen

Prema najavama, novi LG roll up TV u prodaju kreću sredinom ove godine. Cena još nije poznata, ali realno je za očekivati da će cena biti prilično velika.

0
1277
LG OLED TV Roll Up
Izvor: LG Srbija

Na Sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, LG je predstavio novu generaciju OLED TV koji se pritiskom na dugme vraća u svoju kutiju.

Reč je o ozbiljnoj demonstraciji moći LG-jevih inženjerskih i dizajnerskih stručnjaka i prezentaciji budućnosti TV uređaja kako je oni zamišljaju  – TV nestane u kutiji poput rolete ili projektora kada nije u funkciji . Naravno, kada radi, minimalistički dizajnirani ekran isporučuje besprekornu kvalitetnu sliku i zvuk. LG je za AI kvalitetu slike i zvuka iskoristio drugu generaciju α (Alpha) 9 pametnih procesora, a činjenica da OLED TV ima algoritam strojnog učenja govori da je ovde reč o zbilja vrhunskoj tehnologiji.

Osim što ima podršku za  Apple AirPlay 2, Apple Home Kit, nova generacija radi s Amazonovim zvučnikom Alexa, pa će poslušati i glasovne naredbe, a za određene stvari ne mora se ni izvlačiti celi iz svojeg kućišta – za funkcije poput sata, informacije o vremenskoj prognozi ili slušanja muzike, OLED TV može se izvući samo do pola.

A prema onom što najavljuju iz LG-ja, ta budućnost i nije baš tako daleko. Prema najavama, novi LG roll up TV u prodaju kreću sredinom ove godine. Cena još nije poznata, ali realno je za očekivati da će im cena biti prilično paprena. Međutim, pravim ljubiteljima LG OLED televizora neće predstaljati neki problem.

Naime, T koji se vraća u kutiju možda nije nešto neophodno običnim smrtnicima, ali ovu prednosti ove tehnologije sasvim sigurno će znati ceniti kupci dubljeg džepa koji žive na visokoj nozi.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde