Ukidaju se lajkovi na Instagramu – Apokalipsa za influensere

Instagram razmišlja o ukidanju lajkova ispod objava, ako to ostvare influenseri će suzama da lepe tapete (a neće ni znati koliko su lajkova dobili)!

0
1492
Instagram apokalipsa lajkovi
Foto: Instargam

Instagram je ovih dana povukao pomalo kontroverzan, ali revolucionaran potez. Naime, ova društvena mreža trenutno testira promenu koja će, ako zaživi ukloniti broj lajkova od pratioca na Instagram nalozima.

Informaciju je na svom Twitteru podelila ugledna IT-evka Jane Manchun Wong koja se proslavila otkivanjem tajni koje velike društvene mreže i kompanije pokušavaju sakriti od javnosti. Zbog toga redovno prima pretnje smrću u svom inbox-u.

Fokus na kvalitetu

Na svom Twitteru Wong je napisala da postoji mogućnost da u budućnosti možda na Instagramu niko osim samog korisnika neće znati koliko neki post ima lajkova. Ova odluka značila bi apokalipsu za mnoge influensere kojima angažmani s velikim svetskim kompanijama zavise upravo o broju lajkova ispod objava. Što ih je više, cene im rastu.

„Želimo da u budućnosti vaši pratioci budu fokusirani na ono šta delite, a ne na broj lajkova koji vaš post generiše“, poručili su iz Instagrama.

Probni balon

Instagram apokalipsa lajkoviSve više se čini da je razlog zašto ljudi uopšte postavljaju bilo šta na društvene mreže ovih dana upravo broj lajkova. To je u stvari način da dobiju potvrdu od drugih, i gde se popularnost ocenjuje prema broju lajkova koje je određeni post dobio što može ostaviti brojne psihičke posledice, naročito na najmlađe korisnike društvenih mreža, upozoravaju stručnjaci.

Nejasno je da li su planovi Instagrama realni ili ih samo puštaju probni balon i prikupljaju povratne informacije korisnika, ali ako svoj naum ostvare, mnogi će influenseri suzama lepiti tapete (i neće znati koliko je pratilaca to lajkovalo).

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde