Snežana Savić je bila najveća zavodnica osamdesetih

Nina iz kultne serije 'Bolji život' bila je san muškaraca širom Jugoslavije, alio privatno u ljubavi nije imala sreće! Snežana Savić iza sebe je ostavila dva braka, u drugom je dobila ćerku Anitu, zbog koje nije želela da se ponovno uda i rodi još jedno dete.

0
2002
snežana savić
Foto: Screenshot YouTube

Glumila je seksipilnu Ninu Andrejević u seriji ‘Bolji život’, a osvojila je talentom i lepotom i ranije prostore bivše države. Glumica i pevačica Snežana Savić poseduje vanserijski talenat kojeg je postala svesna još tokom detinjstva. Srećom nije poslušala svog strogog oca, već majku pa se odlučila za glumu. Jer, filmovi i serije u kojima je glumila danas imaju kultni status, a jednako dobro ide joj i pevačka karijera, iako se muzikom nikada nije ozbiljno želela baviti.

Početkom marta proslavila je 66. rođendan. Snežana je još tokom detinjstva želela da bude zvezda. Roditelji su joj bili strogi, hteli su da u školi bude izvrsna, a ona je takva i bila. Ipak, otac nije podržavao njen izbor da bude glumica, ali majka ju je podržavala. Podršku je dobila i kada se pojavila na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti. Profesore je oduševila i upala je odmah. Završila je glumu kao student generacije, i to u žestokoj konkurenciji – stasala je na Fakultetu u društvu Lazara Ristovskog i Bogdana Diklića. Tokom studentskih dana s njima je i pevala, a bio je to način da studenti glume zarade i nešto novca za džeparac.

Uloge zavodnica nizala zbog svoje lepote

Nikada se nije odlučila da pripada nekom pozorištu, ostala je slobodna umetnica tokom cele karijere. Uloge joj nije bilo teško dq dobije, a fizička lepota joj je pomogla da igra zavodnice. Osim po ulozi Nine iz ‘Boljeg života’, šira publika gledala ju je i kao Malinu Vojvodić iz ‘Srećnih ljudi’, pojavila se u ‘Žikinoj dinastiji’, ‘Padu Italije’, ‘Tesnoj koži’… Glumila je u tim serijama pevačica, a neke od pesama postale su i pravi hitovi.

Vremenom je stigla i do estradnih voda. 1984. odlučila je da napraviti prekretnicu, inspirisao ju je rad na ‘Koštani‘ gde je igrala glavnu ulogu, a usput i pevala. Izdala je čak 12 albuma narodne muzikre, a aktivno radi i snima i danas. Privatno, pomalo je čak i bežala od muzike, iako je uvek volela da zapeva.

Prvi brak propao brzo, drugi potrajao – ali se i on takođe završio razvodom

Privatno je iza sebe ostavila dva braka. Prvi put se udala tokom studiranja i brak se brzo raspao. Drugi brak je potrajao, udala se za reditelja Dragoslava Lazića i s njim dobila ćerku Anitu. Nakon razvoda, Snežana se više nije udavala. Priznala je nedavno u intervjuu za Blic zašto je donela odluku da se ne upušta u novi brak ili majčinstvo. Objasnila je Savić da je takvu odluku donela zbog svoje Anite. ‘Moja želja nije bila da imam samo jedno dete. I s ovog aspekta mi je žao što sam ostala na jednom. Međutim, uvek sam mislila da ako već nije opstao moj brak s Lazićem, ne bih trebala da se upustim u majčinstvo s nekim drugim, zbog Anite. Bojala sam se kako bi ona to doživela i loših posledica koje bi to moglo uzrokovati. Nisam htela da joj stvaram konfuziju’, rekla je Snežana Savić.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde