Šlep služba na auto-putu

Da li ste se ikada zapitali da li je šlepanje vozila na auto-putu dozvoljeno? Iako vam do sada ova usluga šlep službe nije zatrebala na auto-putu, sigurnija opcija je poznavati pravila.

0
308
Šlep služba na auto-putu 

Šlep služba na auto-putu može zatrebati i najiskusnijim vozačima, s obzirom na to da se neke situacije u saobraćaju ne mogu predvideti. Kvar koji nastane na automobilu sam po sebi predstavlja stresnu situaciju, gde god se dogodio. I na putevima sa usporenijim saobraćajem, ali i na auto-putu ovakva situacija jeste problem.

Stres se povećava kada osoba nije u potpunosti upoznata sa pravilima šlepanja vozila na autu-putu. Ako ne znamo šta zakon dozvoljava, a šta ne, najbolje je pozvati profesionalce.

Kako se pravilno vrši šlepanje vozila na auto-putu, šta je dozvoljeno i kako se obezbediti na pravi način, otkrivamo vam u narednim redovima.

Da li se vozilo sme šlepati na auto-putu?

Da li ste se ikada zapitali da li je šlepanje vozila na auto-putu dozvoljeno? Iako vam do sada ova usluga šlep službe nije zatrebala na auto-putu, sigurnija opcija je poznavati pravila.

Šlep služba na auto-putu Zakonom o bezbednosti saobraćaja regulisana je bezbednost saobraćaja na putevima naše države. U skladu sa tim regulisana su i pitanja šlepanja vozila, kao i ograničenja koja donose sa sobom.

Jednostavno rečeno – šlepanje vozila na auto-putu je dozvoljeno, ali kao i kod svakog pravila, postoje određeni izuzeci.

Recimo, prema ovom Zakonu, tačnije članu 70. zabranjeno je vučenje neispravnog vozila na auto-putu, osim u specifičnim situacijama. Opšte je poznato da se kvar na vozilu ne može predvideti. Jedan od slučajeva kada se ovakvo vozilo može šlepati po auto-putu do prvog isključenja, jeste u slučaju da je nemoguće samostalno upravljati vozilom.

Šlep služba na auto-putu – Kako se pravilno šlepa vozilo?

Pre svega, važno je da napomenemo da šlepanje na auto-putu jeste komplikovano i ne predstavlja jednostavan poduhvat. Upravo iz tog razloga uvek je bolje rešenje pozvati proverenu i pouzdanu šlep službu. Pomoć na putu može zatrebati i vozačima sa dugogodišnjim iskustvom, te nema razloga da to ne učine i početnici. Razlog za pozivanje šlep službe nije samo i isključivo nepoznavanje pravila i Zakona, već i nedostatak mehanizacije. Kvalitetna i moderna mehanizacija koju koristi šlep služba na auto-putu može sprečiti da se vaše vozilo dovoljno ošteti.

Zapamtite – nepropisno šlepanje vozila na auto-putu može vas koštati. Kazne za šlepanje koje ne poštuje pravila koje propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja više su od 5.000 dinara.

Ukoliko pokušate da obavite ovaj posao samostalno, morate biti svesni da postoje pravila o rastojanju između vučnog i vučenog vozila, ali i signalizacija koja se mora koristiti, kao i oprema koja se mora posedovati.

Ukoliko poznajete pravila, ovaj posao možete pokušati odraditi i sami, iako se svakako preporučuje pozivanje profesionalnog tima šlep službe u pomoć.

Koju šlep službu pozvati u pomoć?

Šlep služba koju pozivate u pomoć mora posedovati adekvatnu mehanizaciju, u zavisnosti od usluge koju pruža.

Šlep služba na auto-putu Ukoliko vam zatreba šlepanje havarisanog vozila na auto-putu, neophodno je pozvati šlep službu koja poseduje kvalitetnu mehanizaciju, ali ima i dovoljno iskustva u tome. Iskustvo može biti od presudne važnosti za šlepanje vozila u havarisanom stanju.

Šlep služba AS 011 može biti vaš najbolji saveznik kada je šlepanje vozila na auto-putu, ali i u naseljenim mestima u pitanju. Bilo da se radi o malom ili većem kvaru, ova šlep služba izlazi na teren u najkraćem vremenskom roku i ukazuje vam pomoć.

U bilo koje doba dana ili noći vam zatreba, šlep služba AS 011 može vam pružiti usluge šlepanja vozila u Beogradu, na auto-putu, kao i na teritoriji cele države i inostranstvu. Takođe, šlep služba AS 011 iz Beograda pruža vam usluge dovoza vozila iz inostranstva po najpovoljnijim cenama na tržištu.

Za više informacija, ova šlep služba stoji vam na raspolaganju tokom cele godine.