Zašto štedeti u zlatu?

Možda se pitate da li je sada pravi trenutak za ulaganje u zlato, s obzirom na trenutnu situaciju i visoku inflaciju, koja nije zaobišla ni našu državu. Da li se isplati kupovati zlato sada kada je njegova cena visoka? Odgovor je jednostavan – itekako!

0
290
Zasto stedeti u zlatu

Da li ste se ikada zapitali zašto štedeti u zlatu? Štednja u zlatu sa sobom donosi velike prednosti, među kojima je i zaštita kapitala od kriznih i finansijski nestabilnih vremena.

Investiciono zlato dolazi u formi zlatnih pločica i zlatnih novčića. Radi se o najčistijem zlatu, koje se koristi kao instrument štednje i investiciono sredstvo.

Zlatne pločice i dukati mogu se kupiti od proverenih kompanija sa velikim iskustvom u sferi trgovine plemenitim metalima. Kada govorimo o zlatnim pločicama, one dolaze u različitim gramažama. Najpopularniji izbor među domaćim stanovništvom svakako su polugice od 5, 10 i 20 grama, dok se pločice veće gramaže kupuju od strane iskusnih investitora.

Ni popularnost zlatnih dukata ne jenjava tokom godina. Najatraktivniji izbor i dalje su čuveni Franc Jozef dukati, iskovani u čast ovog austrijskog cara. Odmah iza njih, najčešće se kupuju Wiener Philharmoniker dukati, posvećeni čuvenom bečkom orkestru.

Bilo da se odlučite za pločice ili dukate, štednja u zlatu nikada nije loša ideja. Zašto je tako otkrivamo vam u narednim redovima.

Zašto štedeti u zlatu u toku perioda visoke inflacije?

Možda se pitate da li je sada pravi trenutak za ulaganje u zlato, s obzirom na trenutnu situaciju i visoku inflaciju, koja nije zaobišla ni našu državu. Da li se isplati kupovati zlato sada kada je njegova cena visoka? Odgovor je jednostavan – itekako!

Zasto stedeti u zlatuZlato je pokazalo svoj pun potencijal upravo u ovom periodu. Visoka inflacija, sve manja kupovna moć i klimavo tržište navele su ljude da razmišljaju o alternativnim načinima štednje i investiran novca. Ljudi su se sve više okretali tradicionalnoj ’’zaštiti’’ kapitala od propadanja – investicionom zlatu. Investiciono zlato je čuvar vaše kupovne moći u kriznim vremenima. Njegova vrednost tada raste, za razliku od drugih aktiva i investicionih sredstava. Kada niste sigurni u šta da uložite svoj novac ili kako da ga zaštitite od propadanja na računima banakama – uložite ga u zlato!

Štednja u zlatu u toku inflacije pomaže vam da prebrodite ovaj period i iz njega izađete finansijski stabilniji. Stoga, razmislite o prvoj kupovini zlatnih novčića ili pločica.

Štednja u zlatu osigurava finansijsku budućnost vaše porodice

Kada štedimo novac, ne razmišljamo isključivo o svojim potrebama, već razmišljamo unapred – i o budućim naraštajima. Osobe koje ulažu svoj novac u zlato, a naročito u zlatne dukate, pre svega misle na finansijsku budućnost svojih potomaka. Činjenica je da se dukati neretko prenose sa kolena na koleno, sa generacije na generaciju. Oni ostaju u porodici, sve dok ne postoji stvarna potreba za njihovom prodajom i zamenom za novac.

Dakle, ulaganje ili štednja u zlatu zapravo je ulaganje u finansijsku sigurnost, odnosno budućnost vaše dece.

Gde kupiti zlatne pločice i zlatne novčiće?

Sada kada znate zašto štedeti u zlatu, možda se pitate gde možete pronaći zlatne novčiće i pločice.

Činjenica je da bi investiciono zlato uvek trebalo kupovati od iskusnih i proverenih trgovaca plemenitim metalima. Zlatne pločice uvek dolaze u originalnom pakovanju, koje ujedno predstavlja i garant sigurnosti i kvaliteta.

Kompanija Insignitus GOLD specijalizovala se za trgovinu plemenitim metalima, među kojima je nalaze i investiciono zlato, ali i drugi, poput srebra, platine i osmijuma. S obzirom na to da za zlatom vlada velika potražnja u poslednjih nekoliko meseci, vaš izbor može biti i osmijum, poslednje otkriveni i najređi plemeniti metal čija vrednost neprekidno raste.

Kupovinu zlata možete obaviti putem sajta ove kompanije ili jednostavnim odlaskom u prostorije kompanije Insignitus GOLD. Odaberite način koji je vama jednostavniji i lakši – ostalo prepustite iskusnim trgovcima!

Zasto stedeti u zlatuNa raspolaganju su vam zlatne pločice Heraeus u raznim gramažama, kao i mali i veliki Franc Jozef dukati i Wiener Philharmoniker dukat. Započnite štednju u zlatu već danas!