Šlepanje novih vozila

Šlep novih automobila koji su u kvaru obavlja se po istom principu kao i šlepanje pokvarenih, polovnih vozila. U suštini, šlepanje je moguće obaviti na više načina, u skladu sa zakonom, a sama procedura vrši se u skladu sa kvarom na vozilu.

0
936
Šlepanje novih automobila

Šlepanje novih vozila može postati neophodnost u određenim situacijama. Bez obzira na to koliko je star vaš automobil, nezgodne situacije uvek se mogu dogoditi. Bilo da se radi o nezgodnom skretanju ili kvaru koji se odjednom dogodi, biće vam neophodna pomoć proverene i pouzdane šlep službe. Upravo iz tog razloga trebalo bi imati kontakt telefon šlep službe kojoj verujete u svom imeniku.

Prevozno sredstvo kao što je putnički automobil odavno nije luksuz, već stvar potrebe. Svakodnevni prevoz do posla, prevoz dece do vrtića ili škole zahteva korišćenje ličnog prevoza. Javni prevoz odavno nije ono što je bio, a cene taxi usluga sve su veće i veće. Prema tome, većina stanovnika naše države odlučiće se za kupovinu novog automobila i time olakšati sebi svakodnevno funkcionisanje.

Kupovina novog automobila jeste velika investicija, ali je u isto vreme investicija u vašu budućnost. Iako je lakše kupiti polovan automobil po daleko manjoj ceni, vožnja novog automobila ne može se uporediti ni sa čim. Iako između vozača novih automobila vlada mišljenje da nije potrebno voditi mnogo računa o njegovom održavanju, to je sasvim pogrešno. Svako vozilo mora se pravovremeno i blagovremeno održavati, kako ne biste došli u neprijatne situacije. Čak i najmanja sitnica ili dešavanje u saobraćaju može dovesti do toga da se vaš novi automobil pokvari. Tada jedino preostalo rešenje ostaje šlepanje novih automobila do servisa ili lokacije koju sami odredite.

Da li se šlepanje novih automobila obavlja na isti način kao i šlepanje pokvarenih vozila?

Šlep novih automobila koji su u kvaru obavlja se po istom principu kao i šlepanje pokvarenih, polovnih vozila. U suštini, šlepanje je moguće obaviti na više načina, u skladu sa zakonom, a sama procedura vrši se u skladu sa kvarom na vozilu.

Šlepanje novih automobilaPravilna upotreba opreme za vuču podjednako je važna koliko i izbor odgovarajućeg vozila koje će obaviti šlepanje. Vozilo šlep službe mora vam pružiti pomoć na putu, te je logično da želite da ono bude opremljeno adekvatnom mehanizacijom.

Kada se šlepa novo vozilo važno je da znate da je upotreba sigurnosnog trougla obavezna. Takođe, oba vozila moraju imati upaljene pokazivače pravca, a ako se radi o noćnom šlepanju, moraju biti uključena i poziciona svetla.

Pravila za šlepanje novih vozila

Osim vođenja računa o gore navedenim stvarima, morate znati i osnovna pravila šlepanja novih vozila.

Pre svega, ograničenje brzine mora se poštovati. Dozvoljena brzina šlepanje jeste 40 km/h. Ovo pravilo osigurava bezbednost vas, ali i drugih učesnika u saobraćaju.

Isto tako, važno je voditi računa o tome da ne kočite naglo. Lagano pritisnite kočnicu pre samog kočenja. Time dajete do znanja koju radnju planirate da izvršite. Nagle promene pravca takođe se ne preporučuju.

I pored svih pravila o šlepanju novih vozila, najbolje rešenje svakako je pozivanje profesionalaca u pomoć. Na taj način ostajete potpuno bezbedni, a vaš automobil sigurno stiže do predviđene lokacije.

Šlepanje automobila novijih generacija uz pomoć šlep službe AS 011

Šlep služba AS 011 najbolji je izbor za šlepanje novih, ali i polovnih vozila, kako u Beogradu, tako i šire.

Profesionalni tim ove šlep službe brzo izlazi na teren, odmah po vašem pozivu i pristiže vam u pomoć gde god se nalazili.

Osim usluga šlepanja, AS 011 šlep služba vrši i dovoz vozila iz inostranstva, koristeći se najsavremenijim voznim parkom i sistemom koji vam omogućava da znate tačnu lokaciju vašeg vozila u svakom trenutku.

Šlepanje novih automobilaZa više informacija o šlepanju novih automobila, ali i havarisanih automobila i onih u kvaru, u svakom trenutku možete ih kontaktirati. Šlep služba AS 011 stoji vam na raspolaganju 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, tokom cele godine!