Red Hydrogen One – Od sada holograme možemo da gledamo na mobilnim telefonima

Najnoviji Red Hydrogen One mobilni telefon nudi opciju gledanja 3D hologramskih snimaka bez korišćenja naočara.

0
174
red hydrogen one
Photo by: https://www.h4v.com

Pametni telefon Red Hydrogen One od danas je dostupan za kupovinu svim ljubiteljima moderne tehnologije i još modernijih gadgeta.

Cena mu je 1295$, odnosno oko 130800 dinara. Izradila ga je firma Red, čije su kamere snimile megapopularne filmske hitove “Guardians of the Galaxy” i “Hobit”. Težak je 253 grama, ima dve kamere, nudi snimanje u 3D formatu i holografski prikaz sadržaja. Ima 128 GB slobodne memorije.

Holografski ekran

Telefon ima 5,7-inčni holografski ekran koji je prilagođen pregledavanju i stvaranju holografskog sadržaja i sadržaja proširene stvarnosti. Proizvođač obećava da će “mogućnosti ekrana očarati oči korisnika”. Ipak nije vodootporan.

Red Hydrogen One ima čip Snapdragon 835, stariji od čipova u drugim mobilnim telefonima današnjice. U njega mogu ići dve SIM kartice, a baterija traje danima. Telefon ima i standardni 3,5mm ulaz za slušalice, ali nije vodootporan.

Hologrami se vide bez naočara

Kako bi se stvorio 3D, holografski efekt, mobilni telefon je upotpunjen holografskim zadnjim svetlom. Tako slika odaje drugačiji osećaj kad se telefon pomera levo – desno, jer je drugačije osvetljenje sa svake strane.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde