Prodaja usisivača na rate – Nikada lakše do kućne tehnike!

Najpovoljnija prodaja usisivača na rate čeka vas na sajtu Sindikalne prodaje. Uz vrhunski kvalitet omogućeno vam je plaćanje na rate putem administrativne zabrane ili čekovima građana.

0
414
Kupovina usisivača na rate

Prodaja usisivača na rate pruža vam mogućnost da na najlakši način nabavite željeni model.

Bez obzira da li nam bilo omiljeni ili ne, usisavanje je obavezni kućni posao. Tragovi nečistoće, prašina, dlake kućnih ljubimaca, pa i mrvice hrane narušavaju lepotu prostora, čineći da on deluje zapušteno. Takođe, utiču na naše zdravlje, jer povećavaju rizik od razvoja alergija i respiratornih problema, pa ne čudi što ne možemo da zamislimo domaćinstvo bez usisivača.

Međutim, izbor pravog modela nije lak posao. Razvoj tehnike i tehnologije doneo je mnoštvo različitih vrsta. Samim tim i dilemu kupcima koji je najbolji usisivač.

Kada su nastali usisivači?

Prvi model ručnog usisivača razvio je 1860. godine Daniel Hess. Dobio je ime “čistač tepiha”, a radio je na pricipu rotirajuće četke i meha. Krajem 19. veka nastali su modeli na pogon. Naime, John S. Thurman 1898. godine je dobio patent za usisavač sa motorom na unutrašnje sagorevanje. Njegov uređaj je konjskim zapregama vožen kroz zemlju, kao deo usluge čišćenja od vrata do vrata.

Dve godine kasnije Corrine Dufour je izumela prvu verziju sa električnim motorom, da bi već 1905. godine Walter Griffiths plasirao lagani, prenosivi usisivač koji je omogućavao jednostavnu upotrebu, bez ikakvog prethodno isksutva. Naredne godine James B. Kirby je razvio svoj prvi, od mnogih usisavača, pod nazivom “Domaći ciklon”. Njegov model je koristio vodu za odvajanje prljavštine. Što je pokrenulo nastanak čuvenih Kirbi usisivača.

Iako su usisivači doživeli veliki razvoj, baš kao i klime, u početku su smatrani luksuznim predmetom. Tek nakon Drugog svetskog rata dobili su komercijalnu upotrebu, postavši dostupni svima.

Prodaja usisivača na rate prema vrsti

Najstariji su ležeći modeli. Veoma su jednostavni i praktični, te su kod nas još uvek najrasprostranjeniji. Karakteriše ih izuzetna prenosivost i dug usisni put tako da mogu da očiste i manje dostupna mesta, kao što su uglovi prostorije, prostor ispod nameštaja, ali i sam nameštaj i zavese. Ipak, prilikom vučenja treba biti obazriv kako se ne bi oštetio nameštaj.

Kupovina usisivača na rateZa razliku od klasičnih, uspravni ili štapni usisivači imaju kraći usisni put, ali veoma brzo i temeljno čiste tepihe i tepisone, pa su idealno rešenje za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i ljude koji imaju problema sa kičmom. S obzirom da rade na baterije, tokom upotrebe morate voditi računa o punjenju.

Ručni usisivači služe kao dodatak velikom modelu. Obično su bežični, te su praktični za upotrebu bilo gde, uključujući i usisavanje automobila.

Najnoviji model jeste robot usisavač, koji spada u pametne uređaje. Zahvaljujući senzorima može samostalno da se kreće, čisteći savršeno parket i pločice. Kada završi sa radom vraća se u bazu na punjenje baterije.

Šta treba imati u vidu prilikom izbora usisiavača?

Prodaja usisivača na rate određena je ne samo vrstom, već i specifičnim karakteristikama. Pre nego što krenete u izbor, morate razmislite da li želite model sa kesom, filterom ili na bazi vode.

Tradicionalni usisivači dolaze sa kesom u kojoj se sakuplja nečistoća. Pa nakon svakog usisavanja morate je očistiti kako bi mogla da bude funkcionalna za sledeće čišćenje. Vrste sa Hepa filterom ne samo da otklanjaju nečistoću, već i neprijatne mirise. Zbog ove funkcije veoma su traženi modeli. Imajte u vidu da Hepa filteri mogu biti perivi i neperivi. Perivi, kao i obične kese na usisivaču, zahtevaju čišćenje, dok neperivi vas oslobađaju dodatnog posla, ali posle određenog perioda morate da kupite novi. Usisivači sa vodenom filtracijom, kao što im naziv kaže, koriste vodu za sakupljanje nečistoća, pa se mogu koristiti za dubinsko čišćenje tepiha i nameštaja.

Druga važna karakteristika koja utiče na izbor jeste snaga usisivača, pri čemu treba razlikovati snagu motora (input) i usisnu snagu (output). Što znači da veća snaga motora ne garantuje i veću usisnu snagu, pa je preporučljivo da za svakodnevnu upotrebu kupite model manje usisne snage, a ako čistite povremeno onda nabavite usisivač jače snage koji će bez muke usisati i najprašnjavije delove.

Svakako, potrošnja električne energije je bitna. Ona je označena slovima od A do G. Pri kupovini obratite pažnju da željeni model nosi najvišu ocenu, tj. slovo A.

Nivo buke je još detalj o kom bi trebalo da vodite računa. Posebno ako čistite u večernjim časovima ili za vreme popodnevnog odmora. Prosečan nivo buke iznosi oko 78 dB. Mada se mogu naći “extra-tihi” modeli sa nivoom buke oko 72 dB.

Najpovoljnija prodaja usisivača na rate čeka vas na sajtu Sindikalne prodaje. Uz vrhunski kvalitet omogućeno vam je plaćanje na rate putem administrativne zabrane ili čekovima građana.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde