Deset činjenica o mezoterapiji strija

0
1048
mezoterapija

Strije su do skoro bile nerešiv problem u estetskoj hirurgiji, sve dok poslednjih godina nije razvijena metoda mezoterapije strija. Ova medicinska procedura se sa velikim uspehom primenjuje u Atlas Estetici, iz koje nam stižu proverene informacije.

Linije koje telo čine manje lepim

Strije su linearne atrofije dubljih slojeva kože, koje nastaju usled rastezanja kože u toku trudnoće ili naglog gojenja. U početku su blago roze boje da bi kasnije postale bele i nešto manjeg obima. Najčešće se javljaju na butinama, stomaku, na donjem delu leđa, listovima i bokovima. Mogu se javiti kod vrlo mladih devojaka, kao i kod starih osoba, kod žena i kod muškaraca.

Mezoterapija je neinvanzivna metoda

Mezoterapija strija se obavlja injektiranjem specijalnih koktela sa aktivnim materijama u tačno određene tačke na koži. Na taj način stimuliše se regeneracija oštećenih kolagenskih struktura u koži i strije postaju manje vidljive ili potpuno nestaju.

Procedura mezoterapije celulita traje pola sata

Pre mezoterapije lekar će pregledati pacijenta, utvrditi opšte stanje organizma i stepen izraženosti strija. Nakon toga se nanosi anestetik u obliku kreme kako bi tretman bio u potpunosti bezbolan. Kokteli se apliciraju na tačno određene tačke na koži koje su ranije označene.

Mezoterapija je efikasna

Potrebno je oko pet do šest tretmana mezoterapije da bi se strije neutralisale, a obavljaju se u razmaku od sedam dana. Koža tretirane regije postaje sveža, zategnutija i podmlađena.

Mezoterapija je prirodna metoda

Mezoterapijski kokteli sadrže vitamine, minerale, enzime i druge prirodne aktivne materije koje stimulišu obnavljanje pokidanog tkiva. Do sada nisu uočene bilo kakve nus pojave i alergijske reakcije na sastojke mezoterapijskih koktela. Prilikom oporavka kože od uboda aktiviraju se prirodni mehanizmi kože i ćelije vezivnog tkiva pojačano luče kolagen i elastin.

Ne ostavlja ožiljke

Nakon mezoterapije može da ostane crvenilo i otok, koji se povlači kroz par dana. Ubodi se vrše vrlo finim, elastičnim iglicama iza kojih ne ostaju ožiljci. Nisu zabeležene komplikacije u toku i nakon mezoterapije strija.

Nije potreban period oporavka

Pacijenti mogu da se vrate svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana je nije potreban period oporavka. Nakon mezoterapije tretiranu regiju ne treba izlagati sunčevoj svetlosti i solarijumu narednih nedelju dana zbog moguće fotosenzitivnosti. Prva dva tri dana treba izbegavati intenzivne fizičke aktivnosti kao se mezoterapijski koktel ne bi izbabacio znojenjem.

Individualni pristup svakom pacijentu

Lekar specijalista će u razgovoru sa pacijentom i pregledom kože zaključiti koje su to materije koje će postići najbolji rezultat u datom slučaju. Za svakog pacijenta sepriprema poseban koktel, kao što je individualan i broj tretmana koji je potreban za zadovoljavajuć efekat. Ženama koje su dobile strije nakon trudnoće se savetuje mezoterapija nakon perioda laktacije.

Lako se kombinuje sa drugim tretmanima

Mezoterapijski kokteli deluju pozitivno na kožu i time neretko povoljno utiču na veći broj estetskih problema. Mezoterapija je medicinska procedura koja se odlično uklapa sa drugim našim tretmanima kao što su hemijski piling ili PRP (tretman krvnom plazmom).

Mezoterapiju obavlja posebno obučeni lekar

Sve tretmane u Atlas Estetici obavljaju za to obučeni lekari specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije sa dudogodišnjim iskustvom. U radu stavljamo akcenat na dobru komunikaciju između lekara i pacijenta, što vodi ka postizanju najboljih rezultata. O našem radu svedoče brojna pozitivna iskustva pacijenta. Ukoliko imate dodatna pitanja ili želite da zakažete svoj termin Atlas Estetika vam je na raspolaganju na telefone: +381 11 785 88 88 i +381  60 329 24 11.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde