Argor-Heraeus zlatne pločice

Argor-Heraeus pločice sadrže izuzetno visok udeo čistog zlata. One su idelano rešenje za svaki početak štednje u ovom plemenitom metalu. Ako ste početnik u investiranju bilo koje vrste, onda su ove zlatne pločice kao stvorene za vas. Početnicima se savetuje kupovina pločica manje ili srednje gramaže, kao što je Argor-Heraeus pločica od 1 unce (31.1 gram).

0
350
Argor-Heraues zlatne pločice

Argor-Heraeus zlatne pločice svrstavaju se u red najpopularnijih i najtraženijih zlatnih pločica u Evropi.

Argor je bila švajcarska rafinerija plemenitih metala. Trenutno je deo globalne grupe Heraues Precious Metals i trguje kao Argor-Heraeus. Sa jedanaest proizvodnih i četiri trgovačka mesta širom sveta, uključena je u mnoge aktivnosti u vezi sa plemenitim metalima. To uključuje proizvodnju, trgovinu, ali i ’’reciklažu’’ i svet bankarstva.

Zbog čega su Argor-Heraeus zlatne pločice izuzetno tražene na našim prostorima i kako su postale sinonim za investiranje u zlato otkrivamo vam u narednim redovima.

Istorijat rafinerije Argor

Argor je bila jedna od vodećih svetskih rafinerija zlata više od 50 godina.

Argor-Heraues zlatne pločiceGodine 1951. osnovana je kao rafinerija plemenitih metala u Švajcarskoj. Skoro 30 godina radila je nezavisno, kao najveća i vodeća rafinerija plemenitih metala u ovoj državi Evrope.

Osamdesetih godina prošlog veka došlo je do određenih promena, nastalih spajanjem, akvizicijom i globalnom ekspanzijom. To je dovelo do osnivanja Heraeus Precious Metals (HPM) grupacije. Razvoj se nastavio i kasnih osamdesetih godina, kada je kompaniju otkupila UBS grupa. Moramo naglasiti da je UBS švajcarska svetska investiciona banka i kompanija koja nudi finansijske usluge. Banka je zatim pokrenula i formirala zajedničku grupaciju sa nemačkom rafinerijom Heraeus. Ovo je kreiralo Argor-Heraeus, kao glavnog investitora u kompaniji. O uspehu Argor-Heraeus kompanije svedoči i činjenica da 2002. godine postaje deoničar najpoznatije austrijske kovnice Münze Österreich.

Argor-Heraeus je kompanija koja koristi održive tehnologije u proizvodnji zlata. Godine 2016. kompanija je potpisala memorandum o razumevanju sa UN radi promovisanja održivih tehnologija bez upotrebe žive u zanatskim i rudarskim operacijama.

Svega godinu dana kasnije, postaje kompanija kakvu je danas poznajemo – Argor-Heraeus, podružnica u potpunom vlasništvu Heraeus Precious Metals grupe. Ono što ovu kompaniju čini zaista globalnom rafinerijom jesu baze širom sveta, uključujući Čile, Italiju i Nemačku.

Argor-Heraeus zlatne pločice – Zašto su prvi izbor investitora širom sveta?

Nemačka rafinerija, Heraeus, nastavlja da kupuje zlato i liva/kuje poluge u svoje ime. Međutim, svi Argor proizvodi se sada proizvode pod brendom Argor-Heraeus.

Zlatne poluge Argor-Heraeus smatraju se najkvalitetnijim investicionim zlatom na domaćem, ali i inostranom tržištu. Ove zlatne poluge su visoke čistoće, te se svrstavaju u investiciono, fizičko zlato.

Prema zakonu naše države, Argor-Heraeus zlatne pločice možete kupiti bez brige o plaćanju PDV-a. Investiciono zlato oslobođeno je plaćanja poreza na dodatu vrednost. Samim tim, ne čudi što se sve više ljudi odlučuje za kupovinu zlatnih pločica.

Zlatne pločice Argor-Heraeus obično možete kupiti po nižoj ceni od one koju biste platili prilikom kupovine zlatnih novčića. Zlatni novčići dolaze sa većom premijom (iznosom iznad spot cene), te ih i plaćate više.

Argor-Heraeus pločice sadrže izuzetno visok udeo čistog zlata. One su idelano rešenje za svaki početak štednje u ovom plemenitom metalu. Ako ste početnik u investiranju bilo koje vrste, onda su ove zlatne pločice kao stvorene za vas. Početnicima se savetuje kupovina pločica manje ili srednje gramaže, kao što je Argor-Heraeus pločica od 1 unce (31.1 gram).

Sve pločice dolaze u zapečaćenim pakovanjima, koje su ujedno i sertifikati, kao i garancije autentičnosti. Na ovaj način ste sigurni da kupujete od proverenih trgovaca, i da ne kupujete falsifikate.

Gde kupiti Argor-Heraeus zlatne pločice?

Ako želite da obogatite svoj ulagački portfolio ili započnete štednju u zlatu, Argor-Heraeus zlatne pločice su sjajan izbor za vas.

U ponudi kompanije Insignitus GOLD možete pronaći Argor-Heraeus zlatne pločice težine 1 unce, 250 i 500 grama, kao i pločice koje teže 1 kilogram. Iskusnim investitorima u zlato savetuje se kupovina pločica srednje gramaže, kao što su pločice od 250 grama, radi efikasnije diversifikacije.

Argor-Heraues zlatne pločiceUkoliko vas interesuje kupovina zlatnih pločica kompanije Argor-Heraeus, jedno je sigurno – nećete pogrešiti koju god gramažu pločice izabrali. Zlato je aktiva koja čuva vrednost vašeg kapitala na duže staze.

Za više informacija o kupovini investicionog zlata, kompanija Insignitus GOLD vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.