Odličan trik koji uz koji ćete uraditi više sklekova

Pomoću ovog trika ojačaćete mišiće i samim tim biti u stanju da uradite veći broj sklekova!

0
282
kako uraditi više sklekova

Sklekovi su definitivno jedna od najpopularnijih i najomiljenijih vežbi iz prostog razloga što su jednostavni, imaju sjajan uticaj na telo i mogu da se rade bilo gde. Sklekovi pogađaju čitav gornji deo vašeg tela, dakle celi torzo i čine ga snažnijim i otpornim.

Sklekovi su vežba koja ima jako veliki uticaj na mišiće grudi i pozitivno utiče i na rast i na njihovo oblikovanje.

Sekundarna grupa mišića, kada su u pitanju sklekovi, jesu ruke, tačnije triceps. Ova vežba ima jako mali uticaj na biceps, ali triceps (zadnji deo ruke) je mnogo veći, pa intenzivnim radom tricepsa dajete mnogo puniji izgled ruci i mišići izgledaju znatno veće.

Treća mišićna grupa na koju sklekovi utiču jeste rameni deo i upravo oni će biti pod većim naporom ako krenete da primijenujete ovu vežbu.

sklekovi na ciglama

Svi oni koji rade sklekove žele da tu vežbu usavrše, jer je ona pokazatelj snage i savršene fizičke spreme. Zato smo mi odlučili da vam predstavimo jedan trik koji će vam omogućiti da povećate broj sklekova koje možete uraditi.

Sve što treba da uradite jeste da radite sklekove na razmaknutim drvenim kutijama. Ako nemate kutije, cigle ili slični objekti koji će vas izdignuti će dobro poslužiti. Dakle, šta ova vežba radi?

Ona vam omogućava da tokom skleka imate veći radijus kretanja i takođe vam omogućava da imate i veći ugao propadanja, što znači da će vaš ramani deo i vaše ruke i grudi više raditi i biti snažniji.

uzdignuti sklekovi

Na ovaj način ćete dodatno jačati ruke i gudi i prilagodićete telo da radi sklekove pod ovakvom vrstom napora. Magija se dešava kada posle ovih sklekova počnete da radite normalne sklekove. Tada ćete primetiti da ćete moći da ih uradite mnogo više, sa istom utrošenom energijom i zbog toga ćete se osjećati sjajno.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde