Aretha Franklin bila je ljubav njegovog života: ‘Osetio sam joj puls, držeći je za slabašnu ruku. Borila se do samog kraja’

Odlazak legende: Aretha Franklin preminula je juče u Detroitu nakon dugogodišnje borbe s rakom pankreasa

0
601
aretha franklin smrt
Photo; Instagram

Osam godina trajala je borba protiv raka pankreasa, ali nažalost, opaka bolest bila je jača. Jedna od najvećih pevačica svih vremena, Aretha Franklin, preminula je juče u Detroitu, okružena svojim najbližima. Poslednje dane provela je u bolnici, a kraj nje su se okupili najbliži prijatelji, suradnici i familija.

Kraljica soula tokom svoje karijere dobila je do 18 Grammyja, brojnih odlikovanja i priznanja. Njen značaj u kulturi SAD-a je ogroman. Divu besprkorne karijere pratio je turbulentan privatni život pa je zanimljivo istaknuti da je do 14. godine života dobila dva sina. U kasnijim brakovima postala je majka još dvaput. Na kraju njenog života posetio ju je u bolnici i bivši suprug, glumac Glynn Turman, koji je za People ispričao kako je izgledao njihov poslednji susret.

‘Osetio sam joj puls, držeći je za slabašnu ruku. Osetio sam ga, bio je jak. Borila se do samog kraja. Uvek je bila ratnica – jaka, jaka žena i borac. Njen puls rekao mi je da se nije predala, da će se boriti do kraja’, tužno je ispričao Turman, koji za Arethu kaže da je bila ljubav njegovog života. Kada ju je posetio, bila je pri svesti, međutim nije mogla komunicirati. ‘Ipak, znala je da sam bio pored nje.’

Franklin i Turman proveli su zajedno nekoliko godina. Venčali su se 1978. godine, a rastali su se 1982., a službeno razveli 1984. godine. Franklin se nakon razvoda od Turmana više nije udavala, ali ostala je bliska sa svojom dugogodišnjom ljubavi – Williejem Wilkersonom, do smrti. S Turmanom nije imala dece. Iako im se brak završio, glumac je rekao da je sa Arethom ostao prijatelj kao i da su komunicirali tokom godina. Turman je vidio nenu stranu koju javnost nikad nije. ‘Kada je bilo dobro, bilo je prekrasno. Stvari koje smo delili i radili zajedno, koncerti koje smo imali. Ljudi o njoj razmišljaju kao kultnoj pevačici, izvođačici, međutim ne sete se da je bila i majka, supruga, nečija ljubav. Bio je to deo nje zbog čega sam srećan što sam ga upoznao’, rekao je glumac.

Rekao je i da će se sećati njenog smisla za humor i tvrdoglavosti. ‘Bila je urnebesna. Mogla je od stvari koje vam ne deluju baš smešne da napraviti urnebesnu zezanciju. Bila je i tvrdoglava, teško ju je bilo u nešto uveriti. Kad bi ona nešto naumila, jednostavno zaboravite da ćete je od ideje odgovoriti’.

Javnosti se nakon Arethine smrti obratila i njena porodica, najbolje opisujući šta je umetnica njima značila. ‘U najmračnijim trenucima naših života, ne možemo naći prave reči da izrazimo tugu koju osećamo. Izgubili smo majku i stenu naše porodice. Ljubav koju je imala za svoju decu, unuke i rođake bila je bezgranična. Hvala svima na lepim rečima i molitvama. Osetili smo vašu ljubav za Arethu i to nam donosi utehu. Znamo da će njeno nasleđe živeti i dalje. Dok tugujemo, molimo vas da poštujete našu privatnost u ovim teškim vremenima’, saopštila je porodica jedinstvene Arethe Franklin.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde