Nemate vremena za trening! Kako da se kod kuće brzo zategnete

0
1253

Ovaj trening možete odraditi na bilo kom mestu. Kuća, kancelarija, park…Ne opterećuje previše telo, dok još uvek pruža dobar angažman mišićna i uključuje ih iz različitih uglova. Gluteus, butine i donji deo leđa uz ovaj trening radiće za vas.

Nizak intezitet, raspon vežbi kao što su ove, predstavljaju odličan spoj interaktivnog treninga visokog intenziteta (HIIT) i konvencionalnog treninga snage. Pažljiv odabir različitih vrsta vežbi može vam pomoći da nastavite da zatežete svoje telo, a takođe je i veliki podsetnik koliko se različitih vrsta „uklapa“ u ovom treningu.

Na primer, neko ko sebe smatra veoma sposobnim – možda neko ko može podići veliku težinu ili izdržati jak kondicioni trening, može „pasti“ na jednostavnom pilates treningu, a naročito obratno. Strategija je da se spoji širok spektar vežbi kako bi došli do dobro uklopljenog, funkcionalnog i zdravstveno orijentisanog treninga.

Pilates trening poput ovog, lako se može prilagoditi kako bi se manje ili više otežalo vežbanje. Ako tražite veći izazov, dodajte tegove na člancima ili pojaseve sa otporom – ali pre nego što to učinite, uverite se da ste spremni za takav trening kako bi ste izbegli povrede ili prevelike upale.

Želite nešto duži trening ili neke vežbe sa čime biste uparili ovaj trening? Možete dodati vežbe za snagu koje su usmerene na iste grupe mišića (budite spremni za bolnu upalu miđića sledećeg dana!). Šta god da odaberete da radite, nemojte pogrešno verovati da je bolje kada se radi duže; 30-45 minuta intenzivnog vežbanja je odlično, i preporučujemo da vaš trening bude 3-4 puta nedeljno i ne više od sat vremena. Upamtite, umerene navike su ključne! Odmorite bolne upale mišića pre nego što ih ponovo opteretite sa bilo kojim intenzivnim treningom.

Struktura treninga

Ovaj trening pilatesa ne zahteva nikakvu opremu, ali možete povećati izazov dodavanjem tegova oko članka ili struka. Vežba koja se izvodi je u trajanju od 35 sekundi, sa pauzom od 10 sekundi između svakog intervala. Po potrebi na svakoj strani tela.

Trening uvek započnite sa zagrevanjem i slobodno odradite nekoliko minuta da bi se lepo zagrejali i spremili za trening.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde