Odaberite život – recite NE drogi!

0
391
odaberite život 1

Prelazak iz osnovne u srednju školu je veliki pomak za mnoge mlade. Nakon što su napustili relativnu sigurnost koju je nudila stara škola, oni su iznenada bačeni u novu ustanovu. Osim toga, u pubertetu, postaje najbitnije izgraditi društvene, romantične ili čak seksualne odnose sa drugima. Povrh svega, većina učenika po prvi put u srednjoj školi proba alkohol i droge. Iako mnogi misle da nije strašno probati supstance, mi smo tu da vas razuverimo. Odaberite život, jer psihoaktivne supstance mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje.

Odaberite život – Zašto je važno reći „NE“ drogama?

Zašto je važno naučiti kako reći „NE“ drogama? Postoje ključni momenti u našim životima, kada donosimo važne životne odluke koje mogu zauvek promeniti našu sudbinu. Na primer, prijatno veče provedeno u društvu najbližih prijatelja može postati trenutak kada je sve počelo i kada je mlad čovek krenuo putem zavisnosti.

Možda nekom ovo zvuči dramatično, ali svi znamo da život ne dolazi sa garancijama. Ne znamo šta će se desiti sutra ili da li ćemo imati snage i hrabrosti da ustanemo i kažemo „NE“ onda kada nam je to najpotrebnije. Ali zato možemo da vežbamo na vreme, pre nego što bude prekasno. Počnite sa nečim malim. Na primer, ako ste pojeli dovoljno slatkog, odolite primamljivoj čokoladi. Tako je i kada su u pitanju mnogo ozbiljnije stvari.

Nažalost, većina mladih nije svesna da droga i alkohol ostavljaju velike posledice, i razaraju njihovo zdravlje. Zato, recite „NE“ na vreme i odaberite život.

odaberite život

Odaberite život – Kako reći „NE“ drogama?

Imajući u vidu to da je narkomanija široko rasprostranjena u društvu, tokom čitavog života mogu vam se nuditi razne vrste alkohola i droga. Ponekad, može vam se činiti da je situacija zaista teška, možda ste u iskušenju ili je osoba koja ih nudi neverovatno uporna. Zato je bitno da zapamtite sledeće stvari.

Zloupotreba droga može dovesti do mnogih loših situacija. To uključuje pravna pitanja, beskućništvo, gubitak posla, finansijske poteškoće, zdravstvene probleme, pa čak i smrt u nekim slučajevima.

Nikada nećete moći da uživate u životu na duže staze i ostvarujete bitne ciljeve za vas ukoliko se okrenete zloupotrebi droga, jer ćete upasti u „začarani krug“, iz kojeg se ne izlazi tako lako.

Mladi često osećaju pritisak vršnjaka, koji pokušavaju da ih ubede da u konzumiranju droga nema ničeg lošeg. Ukoliko vas pitaju zašto ne želite, jednostavno im odgovorite da se ne osećate dobro, da niste zainteresovani, ili da ste već probali.

Ukoliko se desi da probate, oprostite sebi. Svi prave greške, i zato treba da ih prihvatite. Ono što je bitno je ono što je pred vama. Moguće je nastaviti život normalno, jer niste sami u ovoj borbi.

Pobedite zavisnost na klinici VIP Vorobjev

Klinika VIP Vorobjev je pravo mesto gde će vam biti pružena stručna pomoć i puna podrška kako biste se oslobodili svake zavisnosti i psihičkih problema. U ovoj luksuzno opremljenoj ustanovi koja nudi sve neophodne uslove za mir i odmor bićete potpuno zbrinuti. Svetski priznati stručnjaci koji koriste najinovativnije metode lečenja uvek biti tu da vam pomognu da prevaziđete sve teškoće sa kojima se susrećete.

Zavisnost je izlečiva, zato poklonite poverenje najboljima, a nema sumnje da je to klinika VIP Vorobjev. Zato, recite „NE“ drogama na vreme, jer će to biti jedna od najboljih odluka u vašem životu.

odaberite život 2

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde