Izgledajte besprekorno u zrelim godinama

Ulazak u zrele godine predstavlja otvaranje vrata jedne nove faze života, koju odlikuje dobro životno iskustvo i duboko poznavanje sebe.

0
43
izgledajte besprekorno u zrelim godinama

Samim time, ova nova etapa predstavlja period kada imamo izgrađen odnos prema sebi i svetu, svoj lični stil i sistem vrednosti. S druge strane, iako već ostvareni kao ličnost, u ovom periodu života se neretko susrećemo sa nesigurnostima u domenu fizičkog izgleda, budući da godine izvesno ostavljaju trag na nama u ovome smislu. Postoje, međutim, određeni koraci koji vode ka tome da budemo zadovoljni i na ovom planu i sprečavaju eventualne negativne efekte godina na našu sliku sebe i samopouzdanje.

Stil života: Aktivnost i društveni život

Zrelo životno doba neretko podrazumeva i neke promene u smislu svakodnevnih aktivnosti i društvenog života. U određenom smislu i izvesnoj meri, ovo može biti sasvim opravdano, budući da eventualni zdravstveni faktori mogu uticati na intenzitet fizičkih aktivnosti, a izmene u domenu prioriteta utiču na naš odnos prema društvenim događajima. S druge strane, ovo ne opravdava povlačenje u sebe i pasivnost. Fizička aktivnost nesumnjivo utiče na fizički izgled, budući da održava fleksibilnost tela i tonus mišića, a dobra forma će se bez izuzetka odraziti na to kako izgledamo. Aktivno učestvovanje u društvenim događajima, neovisno o tome da li oni podrazumevaju fizičku aktivnost, će imati pozitivan efekat na naše mentalno zdravlje, koje je usko u vezi sa time kako izgledamo i kakav utisak ostavljamo na naše okruženje. Imajmo na umu da je mentalno zdravlje jedna od osnova dobrog fizičkog zdravlja, te ćemo, uključeni u društvene aktivnosti, održavati kako vitalnost svoga uma, tako i svoga tela. Iz ovog razloga, savet je da se družite, kontaktirate prijatelje, provodite što više vremena na otvorenom, u laganim šetnjama ili posvećeni kreativnim i lepim hobijima, kao što je baštovanstvo.

mobil shop prodaja opreme mobilni telefoni

izgledajte besprekorno u zrelim godinamaKoraci nege, tretmani i procedure

Moderno doba nudi niz načina održavanja svežeg i mladalačkog izgleda u zrelom životnom dobu. Pred nama se nalaze brojni preparati za negu kože, koji deluju tako što će hidrirati umornu ili zatezati opuštenu kožu. Preporuka je svakodnevno voditi računa o higijeni kože, te i nanositi adekvatne kreme i losione, koje možemo birati na osnovu sopstvenog iskustva i procene, ali i u dogovoru sa dermatologom. Procedure i tretmani za podmlađivanje se ispostavljaju kao opravdano popularan izbor, te efikasno podmlađivanje lica hijaluronskim filerima, kao i laserski tretmani i mezoterapija, mogu načiniti značajnu razliku i pomoći da se osećamo i izgledamo mlađe. Stoga, preduzmite korake kojima ćete pomoći svome telu da održi mladalački sjaj, kojem prirodno težite.

Zravo telo i lepota: Ishrana i hidratacija

Namirnice koje svakodnevno unosimo u velikoj meri utiču na naš izgled. U zavisnosti od eventualnih zdravstvenih tegoba ili principa ishrane koje možemo negovati iz etičkih ili verskih razloga, naša ishrana se može razlikovati. U svakom od mogućih slučajeva, međutim, ona bi trebalo da bude raznovrsna i izbalansirana. Svakodnevnim unosom svih potrebnih nutrijenata u umerenim količinama, obezbeđujemo svome telu dovoljno energije za brojne aktivnosti i vitamine i minerale koju su nam neophodni da dobro izgledamo i da se jednako dobro osećamo. Hidratacija je od ključnog značaja i osnovni savet je da unosimo dovoljne količine tečnosti, najbolje vode, u toku svakog dana. Na ovaj način će naša koža izgledati bolje, ali i naše telo u celosti, budući da ćemo ovako podstaći dobar rad metabolizma.

izgledajte besprekorno u zrelim godinamaMala velika zadovoljstva: Šminka, frizura i odeća

Šminka, frizura i odeća su sitna zadovoljstva koja pružaju mnogo radosti gotovo svakoj ženi. Priuštite sebi one dane kada ćete se posvetiti kupovini, uklapanju kombinacija, poseti frizeru, drogerijama, kozmetičkom salonu. Na ovaj način ne samo da doprinosimo svom fizičkom izgledu, već i svome raspoloženju. Zbog toga, napravite pauzu i s vremena na vreme skrajnite s uma svakodnevne brige i obaveze, posvetivši se sebi. Prilikom izbora odeće, ne treba previše misliti o godinama i onome što se od nas očekuje, već o onome što se nama dopada i odgovara liniji tela. Komadi veselih boja i dezena su uvek dobar dodatak garderoberu. Kombinujte aktuelne modne trendove i komade odabrane po sopstvenom ukusu i verujte u stil koji ste zasigurno već uspešno izgradili. Šminka koju koristite ne bi trebalo da bude teška i napadna, jer će ona učiniti sasvim suprotno od onoga čemu težite. Ovo ne znači da je jača boja ruža ili interesantna senka za oči van vašeg domašaja, nego da ne koristite šminku kao masku, već kao način da istaknete ono što naročito volite u vezi sa sobom, što važi i za odevanje. Lepa frizura i negovana kosa će takođe mnogo doprineti ukupnom izgledu i zbog toga pre svega brinite o njenom zdravlju, negujući je odabranim adekvatnim proizvodima.

 

Imajte na umu da lepota dolazi iznutra i ova izreka je aktuelna u svakom periodu života. Verujte u svoju unutarnju lepotu i podstičite lepe misli i aktivnosti koje vas ispunjavaju. Briga o fizičkom i mentalnom zdravlju su osnova lepog izgleda, te ispratite osnovne korake brige o sebi i zasigurno ćete izgledati zaista besprekorno.