Facebook gasi hiljade aplikacija koje nisu prošle današnju proveru

Kompanija je odlučila da ugasi hiljade neaktivnih aplikacija koje ne udovoljavaju novim standardima zaštite ličnih podataka.

0
252
facebook gasi aplikacije vesti
Photo: Pexels.com
Facebook kompanija odlučila je da ugasi hiljade neaktivnih aplikacija koje ne udovoljavaju novim standardima zaštite ličnih podataka. One aktivne pozvali su da prihvate uslove što je pre moguće

Facebook briše stotine hiljada aplikacija koje nisu udovoljile novim standardima koje je kompanija postavila nakon skandala s Cambridge Analyticom, piše Business Insider.

Na jučerašnjem blogu Ime Archibong, glavna odgovorna osoba za strožiju kontrolu standarda nakon skandala koji je uticao na 87 miliona Facebookovih korisnika, napisao je kako kompanija neće popustiti na putu ka ‘boljoj zaštiti korisničkih informacija na Facebooku’.

Archibong kaže da će stotine hiljada neaktivnih aplikacija koje nisu prošle proveru do 1. avgusta biti izbrisane sa Facebook platforme koja developerima omogućava uvid u informacije o korisnicima.

I stopped by the Facebook Live launch room earlier today. Thanks everyone for your amazing work!

Објава коју дели Mark Zuckerberg (@zuck) дана


Takođe pozivaju programere aktivnih aplikacija da prođu proveru što je pre moguće, a Facebook će takođe sam započeti inspekciju nad svim aplikacijama. Deo procesa je i potpisivanje ‘dodatnih uslova ugovora’, strožih pravila o korišćenju informacija sa profila korisnika.

Ovakva praksa pokazuje da je Facebook svestan važnosti strože zaštite, ali da istodobno ne želi izgubiti profitabilne proizvode.

‘Cilj svih ovih promena je osigurati bolju zaštitu ličnih podataka na Facebooku dok u isto vreme omogućavamo developerima da stvore korisna socijalna iskustva’, rekao je Archibong.

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde