Investiranje u zlatne pločice

Zlato je, na primer, dugo poznato kao bezbedna investicija i sigurno utočište. Ima tendenciju da bude zaštita od inflacije, a mnogi stručnjaci preporučuju da ovu robu kupite i pre recesije. Da li bi trebalo da sledite taj savet?

0
426
Investiranje u zlatne pločice

Investiranje u zlatne pločice je jedan od najpametnijih načina da zaštitite svoj kapital i imovinu tokom nestabilnih finansijskih vremena.

Iako ne postoji siguran način da se predvidi budućnost, postoji realna šansa da veliki deo evropskih zemalja uđe u recesiju. Barem tako tvrde vodeći stručnjaci u ekonomiji. S obzirom na ovo, možda upravo sada dobro vreme da preispitete svoje investicije i fokusirate se na očuvanje bogatstva.

Zlato je, na primer, dugo poznato kao bezbedna investicija i sigurno utočište. Ima tendenciju da bude zaštita od inflacije, a mnogi stručnjaci preporučuju da ovu robu kupite i pre recesije. Da li bi trebalo da sledite taj savet?

U nastavku ćemo razložiti šta treba da znate o ulaganju u zlato pre moguće recesije, kao i zašto je investiranje u zlatne pločice pametno rešenje.

Zašto investirati u zlato pred moguću recesiju?

Ako ste zabrinuti zbog recesije, možda bi imalo smisla da diversifikujete svoj portfolio pretvaranjem jednog njegovog dela u zlato. Zašto je ovo dobro rešenje?

Investiranje u zlatne pločiceMnogi stručnjaci kažu da je neposredno pre recesije najbolje vreme za ulaganje u zlato. Postoji nekoliko razloga za to.

Kao prvo, njegova vrednost ima tendenciju da ostane stabilna ili, često, čak i da raste tokom ovih perioda pada privrede. To je zato što investitori hrle ka sigurnosti koju pruža zlato, što povećava njegovu cenu – i vaše prinose.

Kada se pojavi ekonomska neizvesnost, zlato može da obezbedi stabilnost i zadrži vrednost, jer obično ima obrnutu korelaciju sa tradicionalnom imovinom kao što su akcije i obveznice. To znači da kada se tržište “bori“, vrednost zlata često raste.

Zlato je takođe dobar način da diversifikujete svoj portfolio i proširite klase imovine koje posedujete. Razmišljajte o tome kao o polisi osiguranja: ako vaše investicije na berzi padaju, ali zlato ostaje stabilno ili raste u vrednosti, to može ublažiti vaše gubitke ili ih čak u potpunosti nadoknaditi.

Ako analiziramo istorijske podatke o kretanju cene zlata i srebra, otkrićemo da se zlato i srebro uvek oporavljaju pre nego što recesija počne. Zlato pokreće ovaj trend, a srebro ga sledi.

Konačno, zlato se u velikoj meri smatra likvidnom investicijom. Uvek je traženo i smatra se oskudnim resursom, tako da ga je obično lako prodati kada je potrebno. Ovo može biti od pomoći ako izgubite posao ili vas pogode iznenadni, neplanirani troškovi.

Investiranje u zlatne pločice kao investiranje u sigurnu budućnost

Jedan od najboljih načina da se zaštitite od nepogodnih sila inflacije i recesije jeste investiranje u jedan od dva oblika čisto zlata.

Čisto, fizičko zlato dolazi u dva oblika – zlatne pločice i zlatni novčići.

Ukoliko ste početnik u investiranju u ovaj plemeniti metal, savetujemo da se odlučite za kupovinu zlatnih pločica. Zbog čega je tako?

One su praktične, pre svega. Zlatne pločice možete kupiti u više različitih gramaža. Tako se male pločice, od 1 do 10 grama kupuju uglavnom kao pokloni za specijalne prilike. Možete ih pokloniti dragim osobama za rođendan ili proslavu godišnjice braka, ili pak kao vredan poslovni dar. Sa druge strane, pločice od 20, 50 ili 100 grama predstavljaju savršen početak investiranja u zlato. Ove pločice smatraju se pločicama srednje gramaže. Kao takve, one ne oštećuju vaš budžet u velikoj meri, a pružaju vam sasvim dovoljno sigurnosti od nepovoljnih ishoda recesije. Naravno, na raspolaganju su vam i pločice veće gramaže – od 250 do 1000 grama.

Uz kupovinu zlatnih pločica diversifikacija portfolija postaje jednostavan zadatak. Ipak, potrebno je da znate da je kupovinu investicionog zlata neophodno obaviti kod proverenih trgovaca sa dugogodišnjim iskustvom. Jedino na ovaj način možete da znate da ste u potpunosti sigurni i zaštićeni od potencijalnih prevara.

Investiranje u zlatne pločiceKompanija Insignitus GOLD pionir je u trgovini plemenitim metalima na ovim prostorima. U ponudi ove kompanije možete pronaći čisto zlato najvećeg stepena finoće po redovno ažuriranim cenama.