Štednja u zlatnim pločicama

Zlato se vekovima koristilo kao skladište vrednosti, a njegova vrednost je tokom vremena ostala relativno stabilna. Ovo ga čini pouzdanom opcijom za dugoročne investitore koji žele da sačuvaju svoje bogatstvo.

0
65
Štednja u zlatnim pločicama

Štednja u zlatnim pločicama predstavlja jednu od najboljih odluka koju možete doneti i u 2023. godini.

Štednja u zlatu nije nešto novo za većinu ljudi, kako u našoj državi, tako i u inostranstvu. Zlato je oduvek bilo popularan plemeniti metal u svetu.

Zbog velike potražnje i vrednosti, njegova vrednost raste tokom vremena, obezbeđujući dobar prinos i vrednost ulaganja na dugi rok. Bićete iznenađeni, ali prema Svetskom savetu za zlato, potražnja za zlatom u svetu je prošle godine dostigla, čini se, svoj vrhunac.

Ali, ne radi se samo o brojevima. Zlato nudi jedinstvenu kombinaciju stabilnosti, diversifikacije i potencijala dugoročnog rasta što ga čini odličnim dodatkom svakom planu štednje.

U narednim redovima predstavljamo vam neke od najvažnijih razloga zašto bi trebalo da započnete štednju u zlatnim pločicama već danas.

Štednja u zlatnim pločicama i zaštita od inflacije

Prema izveštaju WGC-a, za svaki porast inflacije od 1%, potražnja za zlatom se povećava za oko 2,6%, što rezultira povećanjem cene zlata.

Štednja u zlatnim pločicamaDakle, ako sada kupite zlato, to će vas zaštititi od inflacije u budućnosti, jer će se vrednost vašeg zlata povećati. Ovo ga čini atraktivnom investicionom opcijom za dugoročnu zaštitu svog bogatstva.

Samim tim, kupovina zlatnih pločica uvek je pametna ideja. Zlatne pločice možete pronaći u raznim gramažama, od onih najmanjih (svega 1 gram) do najtežih (čak 1 kilogram).

Štednja u zlatu je efikasan alat za diversifikaciju portoflija

Sigurno ste čuli od stručnjaka za lične finansije da je diversifikacija ključ svake uspešne strategije ulaganja. Pa, zlato može igrati ključnu ulogu u diversifikaciji vašeg portfolija.

Držanje dela vaših investicija u zlatu može pomoći u smanjenju ukupnog rizika. To je zato što se zlato ponaša drugačije od drugih klasa imovine, kao što su akcije i obveznice.

Studija Svetskog saveta za zlato otkrila je da je tokom finansijske krize 2008. cena zlata porasla za 17%, dok su globalna tržišta akcija pala za 37%. Zato, zamislite moć koju ima i koliko efikasno upravlja ukupnim rizikom i diversifikuje vaš portfolio.

Zlato je sjajno skladište vrednosti za očuvanje vašeg bogatstva

Zlato se vekovima koristilo kao skladište vrednosti, a njegova vrednost je tokom vremena ostala relativno stabilna. Ovo ga čini pouzdanom opcijom za dugoročne investitore koji žele da sačuvaju svoje bogatstvo.

Stoga se štednja u zlatu preporučuje i osobama koje se nikada ranije nisu susrele sa ovakvim vidom investiranja.

Sve što je potrebno jeste da se odlučite da li želite da investirate u zlatne pločice ili zlatne dukate. Početnicima se savetuje ulaganje u zlatne pločice srednje gramaže. Štednja u zlatnim pločicama je jednostavnija opcija. Pločice gramaže 10, 20 i 50 grama savršena su opcija za početnike i amatere. Ukoliko imate više iskustva, na raspolaganju su vam i zlatni dukati. Neki od najpopularnijih su i Franc Jozef i Wiener Philharmoniker dukati austrijskih kovnica.

Štednja u zlatnim pločicama štiti vas od ekonomskih padova

Ekonomski padovi su neizbežni, ali možete zaštititi svoje bogatstvo ulaganjem u sredstva koja se dobro drže u vremenima nestabilnosti tržišta. Zlato je istorijski bilo sigurno utočište tokom ekonomskih padova, jer njegova vrednost ima tendenciju da se dobro održava u vremenima nestabilnosti tržišta.

To je zato što investitori imaju tendenciju da hrle u zlato kao sigurno utočište u vremenima neizvesnosti, što može povećati njegovu cenu. To je stabilna opcija ulaganja jer je manje promenljiva u poređenju sa drugim sredstvima. Prema tome, ovo predstavlja još jedan od razloga da se odlučite za investiranje i pretvaranje vašeg novca u žuti plemeniti metal.

Ukoliko želite da investirate ili štedite u zlatu, to bi trebalo da učinite putem proverenih trgovaca plemenitim metalima, kao što je kompanija Insignitus GOLD. U ovoj kompaniji čekaju vas zlatne pločice različite gramaže, kao i neki od najpopularnijih zlatnih dukata.

Štednja u zlatnim pločicamaZa više informacija o investiranju i štednji u zlatu, kompanija Insignitus GOLD stoji vam na raspolaganju.