Hepatitis – Najčešće oboljenje kod osoba koje zloupotrebljavaju narkotike

Narkomanija je nažalost, sve češća pojava u društvu a jedna od najčešćih posledica koje je prate jeste hepatitis.

0
623
Hepatitis
Foto: shutterstock

Mnogi zavisnici imaju ovaj problem, koji dovodi do dramatičnih promena u organizmu. Ukoliko se vi ili neko vama blizak bori sa hepatitisom, ne očajavajte! Postoji mesto gde možete pobediti svaku zavisnost i sve psihičke probleme.

Hepatitis – Ozbiljan problem koji zahteva stručan tretman

Hepatitis izazvan narkoticima uzrokuje ozbiljne komplikacije. Naime, javlja se crvenilo i oticanje (upala) jetre koje su uzrokovane štetnom (toksičnom) količinom psihoaktivnih supstanci.

Opšte je poznato da jetra pomaže u razgradnji određenih lekova u krvi. Međutim, ukoliko je u njoj prisutna prevelika količina narkotika ili alkohola, dolazi do oštećenja jetre, koje potom može dovesti do hepatitisa.

Hepatitis
Foto: shutterstock

Zavisnici od psihoaktivnih supstanci su pod visokim rizikom da obole od hepatitisa C (HCV). To dovodi do dodatnih komplikacija, ali postoji način da se one ublaže i da se oslobodite svih poteškoća. Treba imati na umu da je blagovremeno traženje stručne pomoći od suštinskog značaja za optimizaciju lečenja kod narkomana zaraženih virusom hepatitisa C. To je jedini način da se održi kvalitet njihovog života, a jasno je da je C prioritet, koji nema cenu.

 

Ostavite odgovor

Molimo vas unesite vaš komentar!
Molimo Vas da unesete ime ovde